Ce este cărămida aparentă și la ce se folosește

Încetul cu încetul, lumea se schimbă. Se vorbește din ce în ce mai mult despre mașini electrice, despre baterii care să se poată înlocui, astfel încât să nu stai blocat cu mașina la încărcat.

Îmi aduc aminte că primul meu smartphone avea 3,5 inch în diagonală și mi se părea mare. Acum telefoanele au cel puțin 6 inch și tot atâția GB de memorie RAM.

Îmi amintesc că pierdeam enorm de multe minute pentru a descărca pe telefon o melodie în format mp3. Acum se descarcă aproape instant.

Chiar dacă e mai puțin mediatizat, domeniul materialelor de construcții s-a dezvoltat și diversificat odată cu avansul tehnologic.

Cu siguranță ai fost într-un restaurant, o pensiune i sau o casă de vacanță care părea, din exterior, în lucru. Ai ajuns acolo și te așteptai ca înăuntru să găsești muncitori cu gălețile de tencuială pregătite. Însă nu a fost deloc așa fiindcă ceea ce ai văzut afară era, de fapt, cărămidă aparentă.

Da, așa se numește. Sunt panouri caramida aparenta, aplicate direct pe perete.

De ce le zice așa? E ușor de intuit. Aparent, e zid din cărămidă. În realitate, ceea ce vezi are rol decorativ.

În funcție de modelul ales, mărimea unui panou poate varia. De exemplu, un singur panou ca cel de mai sus are dimensiunile de 125 de centimetri lungime pe 60 de centimetri lățime. Grosimea lui este de 2 centimetri și este realizat pe suport de polistiren extrudat, astfel că e foarte ușor de lucrat cu așa ceva. Se aplică cu spumă poliuretanică tip adeziv și se fixează cu dibluri.

Întrebări frecvente:

Pe ce suprafețe se pot aplica panourile din cărămidă aparentă?

În principiu, pe orice tip de perete. Beton (tencuială), BCA, cărămidă, bitum, lemn, plăci aglomerate tip OSB, gips-carton și metal. Fiind realizate din polistiren extrudat, modul de lucru este asemănător cu cel al polistirenului clasic.

Doar cărămidă aparentă din polistiren extrudat există?

Nu. Există mai multe feluri de cărămidă aparentă, însă spre deosebire de panourile din ceramică sau piatră, cea din polistiren extrudat este excelentă pentru fațade, având rol termoizolant.

Cărămida aparentă din piatră nu e mai rezistentă?

Pentru pereții interiori ai unui local, acolo unde vin și pleacă diferite persoane, mută scaune și se sprijină de pereți, polistirenul extrudat s-ar putea să nu fie suficient de dur. Pentru fațade și pereți exteriori, panourile de la TechStone sunt cea mai bună alegere.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.