Ce este abonamentul Yoxo de la Orange

Chiar de dimineață mi-a apărut o știre cum că Orange a lansat abonamentul Yoxo by Orange, un abonament pe care îl faci, îl modifici și îl plătești prin intermediul aplicației dedicate acestui nou tip de abonament. Fără interacțiune umană.

Prezentarea spunea că e un fel de abonament pe care îl poți modifica după bunul plac. Curios din fire, am descărcat aplicația și am rămas dezamăgit. Nu poți modifica decât cantitatea de internet, ca să mă exprim așa.

Implicit, primești minute și mesaje naționale nelimitate. Nu poți modifica asta. Mi-ar fi plăcut să pot alege de câte minute am nevoie, dacă asta ar fi însemnat să plătesc mai puțin.

Apoi, nu ai deloc minute sau mesaje internaționale. Pentru a avea astfel de minute, trebuie să activezi o extraopțiune și să plătești în plus, pe lângă cei 30, 40, 50 sau 60 de lei pe care îi plătești lunar, în funcție de cantitatea de GB de internet ai.

OK, ți se spune că poți renunța oricând la abonament sau că îl poți modifica oricând, în funcție de necesități. Despre modificat, nu sunt multe de spus. Îl poți modifica și în jos, adică să treci de la un abonament de 50 de lei lunar la unul de 40 de lei, fără să fie nevoie să te cerți cu operatorul de la relații cu clienții.

Despre renunțarea la abonament, pare simplu, dar nu e. Dacă să treci de pe Orange PrePay pe Yoxo by Orange e floare la ureche, invers nu merge. Adică nu te poți întoarce la PrePay după o lună de abonament, de exemplu. Renunțarea la abonament implică punerea numărului de telefon în carantină, timp de trei luni, timp în care trebuie să revii la abonament. Altfel, pierzi numărul de telefon.

Primești bani înapoi dacă nu consumi tot traficul de internet dintr-o lună sau vei plăti mai puțin luna următoare. Cât, cu cât, încă nu am găsit detalii despre asta.

Dacă aș avea un telefon fără internet și nu aș consuma deloc din cei 20 de GB din abonamentul la 30 de lei, cât din suma aceasta mi s-ar returna în luna următoare?

Yoxo by Orange se adresează celor cu cartele reîncărcabile și celor care le-au expirat sau le expiră abonamentul în perioada imediat următoare.

Deși puțini de pe Orange PrePay vor alege Yoxo, în cazul celor obișnuiți cu abonamente situația s-ar putea să fie alta.

Văd acest nou tip de abonament ca pe un experiment, un fel de abonament fără perioadă contractuală.

Faptul că Orange a făcut o altă aplicație mă duce cu gândul la Frog, o cartelă de pe vremuri pe care cei de la Cosmote o promovau ca pe un produs de sine stătător, deși era tot al lor.

Va avea succes Yoxo, abonamentul digital în care tu faci regulile?

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.