Cât de ok sunt domeniile gratuite?

*

*

Mă uitam adineaori pe Freenom că este anunţată lansarea unui nou tip de domeniu gratuit: cel .gq. Am văzut şi mai demult anunţul, însă nu i-am dat importanţă.
Domeniile cu extensia gq vor putea fi înregistrate de către muritorii de rând începând cu 1 Decembrie 2014.

Blogul acesta a fost până de curând pe domeniu gratuit. Site-ul Sall.Cf este realizat fără achiziţionarea unui domeniu.
Pentru site-ul amintit pare să fie potrivit domeniul .cf. Pentru blog era ok doar prin simplu fapt că adresa URL putea fi tastată rapid. Şi încă mai poate. 😀

Există domenii gratuite ce seamănă cu nişte subdomenii. Există şi domenii plătite ce pot fi confundate cu subdomeniile, cum ar fi ro.im sau ro.com.
Nu-mi plac acest gen de domenii din cauza pronunţiei îngreunate. Când trebuie să-i spui cuiva ce site ai, s-ar putea să se uite la tine cam ciudat. 🙂

Aşadar, atât timp cât site-ul tău este vizitat de un număr restrâns de persoane şi nu investeşti mult timp, domeniul gratuit poate să stea parcat. Când se schimbă situaţia, poţi face un upgrade.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2026

Distribuie mai departe:

5 comentarii la "Cât de ok sunt domeniile gratuite?"

  1. Personal dacă aș fi pus în situația de a alege un domeniu gratuit cu o extensie ”ciudată” aș spune cu mândrie că aleg wordpress.com sau blogspot.com.

    Întotdeauna există ceva ”putred” la mijloc, fie pe termen scurt, fie făcut cu cap, pe termen lung. Plus de alta, de ce să iei un domeniu cu o extenise ciudată când poți bine mersi să mergi la GoDaddy și să-ți iei un .com la 0.99$ un domeniu? Au oferte de genul lună de lună! La reînnoire este adevărat că va trebui să plătești în jur de 10-15$, însă într-un an de zile vezi cum evoluează ”proiectul” și dacă merită să fie sau nu reînnoit.

  2. .gq nu suna prea bine. Mie nici acum nu mi-au validat un domeniu, pe mail n-am primit nimic. Era vorba despre un domeniu redirect pentru o pagina, nu conteaza, tot prafi raman.

  3. Domenii bune pentru cei ce fac spam si ilegalitati. Tocma de aia nu is vazute bine de google iar cei putini care chiar vor sa construiasca ceva pe ele, sufera…

  4. Nu prea sunt ok domeniile gratuite. Daca nu as dispune de bani mi-as cumpara un domeniu de la godaddy deoarece domeniile cu extensia .com sunt foarte ieftine si as alege un webhost gratuit.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.