Cât de mult avem nevoie de antivirus pe smartphone?

*

Când vine vorba de antiviruşi, apar tot felul de statistici în care ne sunt prezentate cifre, cifre şi iar cifre. Unii susţin că antivirusul X e cel mai bun, alţii că antivirusul Y e cel mai bun etc.
Nici antiviruşii pentru smartphone nu scapă de cifre, statistici şi reclame. 🙂
De-a lungul timpului am instalat diverse aplicaţii Android. Niciuna nu avea virus. O singură aplicaţie, ce s-a descărcat automat atunci când am accesat nu-ş ce site (şi anume aplicaţia Sexy Faces) avea virus. Dacă o găsiţi prin descărcări şi vă tentează să o instalaţi, ar fi bine să nu o faceţi.
În mod normal, aplicaţiile din Google Play nu au viruşi. Spun „în mod normal”, pentru că s-ar putea (ştiu eu cum) să mai scape vreo aplicaţie periculoasă. De asta e bine să citiţi şi comentariile înainte să descărcaţi o aplicaţie despre care nu aţi auzit nimic, niciodată. Dacă toţi scriu – în comentarii – că aplicaţia pe care doreşti să o descarci are virus, nu o descărca, chiar dacă ai antivirus.

După cum am mai spus, puţine aplicaţii au viruşi, însă când ai un smartphone ce costă cât un laptop (şi nu numai)… parcă nu strică şi un antivirus. Găsiţi zeci de antiviruşi în Google Play, dar şi Clean Master face o treabă bună. Cu siguranţă aţi auzit de această aplicaţie, după cât de multă reclamă i se face. Mulţi dintre voi aţi instalat-o, iar unii n-aţi mai dezinstalat-o nici în ziua de azi. 😉
Ştiu persoane ce nu folosesc niciun antivirus pe el lor smartphone, ştiu şi persoane ce au doi antiviruşi activi. Totuşi, cât de mult avem nevoie de antivirus pe smartphone?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/1799

Distribuie mai departe:

7 comentarii la "Cât de mult avem nevoie de antivirus pe smartphone?"

 1. Eu am AVG Antivirus pro, e bun

 2. Nu am nici un antivirus pe smartphone. Ce-mi recomandati, sa folosesc?

  • Dacă instalezi aplicaţii doar din Google Play, [b]Bitdefender Antivirus Free[/b] e perfect. Ocupă cel mai puţin pentru că scanează aplicaţiile prin internet. Tocmai de asta îţi trebuie internet atunci când instalezi aplicaţii. Mai poţi încerca [b]Clean Master[/b] (face şi alte chestii) sau doar antiviruşi, ca [b]Avast[/b] sau [b]AVG[/b].

 3. ZăAnonimusIzInZăHaus | 10 august 2014 la 13:46 | Răspunde

  Bună zâua!

  Din câte am observat eu, pe acest ''BLOG'' se copiază excesiv de mult.
  Atât am avut de comentat, BAFTĂ!

  Pa!

 4. Pt android recomand Avast. Le-am testat personal pe toate, dar niciunul nu depășește Avast. Are si Anti-Theft, unde va puteți bloca telefonul ca pe IPhone si nu-l mai poate folosi nimeni.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.