Cablul microUSB influențează durata de încărcare a telefonului

Zilele trecute s-a descărcat acumulatorul telefonului (bateria), însă nu puteam lăsa telefonul la încărcat fiindcă aveam nevoie de el. Apuc un acumulator extern de pe poliță, apuc și un cablu de date prin care să se încarce telefonul și aștept să se umple bateria telefonului de energie.

Am mai multe gadgeturi care au venit împreună cu un cablu microUSB, însă producătorii nu au mai pus încărcătoare. Cică să încarc la unitatea de la PC. În fine. Las telefonul să se încarce și în câteva minute s-a încărcat trei procente, deși era conectat la portul de 5V/2A. Ceva nu era în regulă.

Am achiziționat de curând, direct din China, un fel de ampermetru & voltmetru pentru USB. Măsoară tensiunea și intensitatea curentului ce iese din mufa USB a încărcătorului / acumulatorului extern și intră în telefon.

Conectez acel ampermetru pentru a mă lămuri de ce se încarcă greu telefonul, când… ce să vezi? Doar 500 de miliamperi intrau în telefon, ca și cum l-aș fi conectat la portul USB de la calculator. Lent, dom’le, lent. Iau încărcătorul original al telefonului, scot cablul de date din el și-l conectez la acumulatorul extern. Deja telefonul se încărca mai rapid. Măi să fie! 🙂

Așadar, prima dată am luat cablul pe care îl am de la o boxă portabilă, iar a doua oară cablul de date al telefonului. Am repetat experimentul și cu o tabletă conectată la acumulatorul extern. Cu telefonul am făcut poze.

În prima poză am folosit cablul microUSB al acumulatorului extern, cu care a venit el din fabrică. În partea stânga-sus apare tensiunea, iar în dreapta-sus este afișată intensitatea: 1,80 Amperi sau 1800 mA. Tableta se va încărca mai rapid ca în cazurile din pozele 2 și 3.

Poza 1

În poza de sub acest text este conectat cablul păcătos. După cum observați, nici măcar 500 mA. Pentru boxa portabilă este perfect, că nu-i forțează bateria, însă pentru tabletă este mult prea slab.

Poza 2

Aici am folosit cablul de date al telefonului:

Poza 3

Rețineți că nu numai încărcătorul contează, ci și cablul microUSB.

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.