Bloggere, ţi-ai pregătit casa pentru 21 aprilie?

Bloggere, ţi-ai pregătit casa pentru 21 aprilie?

Mă uit la Gabriel cum sfâşie, modifică şi taie-n Genesis viu pentru a obţine rezultatul mult dorit. Pe Genesis Framework l-a tăiat primul, la restul încă se lucrează. 🙂

Înainte de a folosi Genesis Framework am avut o temă numită Arjuna X. Nu era optimizată pentru mobil, aşa că în paralel rula şi tema de mobil de la Jetpack. Era totul foarte lite, aşa că am fost reuşit să ating 100/100 la tot ce înseamnă Google PageSpeed Insights. N-a fost uşor, dar mi-a ieşit. 🙂

După ce am trecut la o temă responsivă nu am mai atins 100/100 la experienţa utilizatorului, ci undeva pe acolo. În articole, scorul PageSpeed Insights este ceva mai mic, dar l-aş putea creşte. Renunţ la tot ce ţine de API-uri şi mă apropii de 100/100. Însă nu vreau. Poate voi mai renunţa la nişte chestii dacă le voi considera prea-puţin-utile.

Cum am reuşit?
Am scris mai demult două articole despre asta. Acesta şi acesta. Chestiile respective sunt valabile, mai puţin partea cu WP Smush, plugin care nu face nimic momentan. Nu garantez că veţi obţine un scor mare, ci doar că-l veţi creşte. Mai sunt şi alte treburi ce trag în jos, cum ar fi widgetul Facebook sau cel ce afişează numărul „distribuirilor” articolelor pe reţele sociale.

P.S: Începând cu 21 aprilie se va ţine cont şi dacă un site (de orice fel) este optimizat pentru dispozitive mobile. În caz contrar, poziţia acestuia în rezultatele căutărilor pe Google va fi afectată.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3367

Distribuie mai departe:

9 comentarii la "Bloggere, ţi-ai pregătit casa pentru 21 aprilie?"

  1. Tu esti multumit de Genesis? As renunta si eu la el, la fel ca Gabriel.

    • N-ai decât. 🙂 Eu n-am găsit altă temă care să mă tenteze, aşa că rămân aşa deocamdată. O temă nouă înseamnă noi optimizări şi parcă n-am chef.

  2. Nu-mi bat capul. Sa asteptam sa vedem ce face Google… apoi facem si modificari. 🙂

  3. Am inceput si eu pregatirile, doar ca nu prea imi ies. Mai mult de 74 pe mobil si 85 pe desktop nu reusesc sa scot. Ma omoara browser cache, imaginile, java script si css si server response time. 🙁

  4. 74 pe mobil si 90 pe desktop. as putea si mai mult dar e ok asa.

  5. Mersi fain si pentru cele 2 articole. Diseara o sa-mi imbunatatesc si eu viteza, o am nasoala. La tine vazusem aseara ceva apropiat de 100/100. 96 cu 98 daca nu ma insel. Felicitari!

  6. Gata. Am crescut de la mobil – desktop 41/65 la 52/75. Crescusem la 58 pe mobil, dar a scazut asa, aiurea. O sa mai incerc diseara, sa trec de 75/85. Atat. Mersi pentru tutoriale. Foarte utile!

  7. Nici acum n-am reușit optimizarea 100% a imaginilor pentru mobil, dar nu mă las 🙂

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.