Noi suntem oameni cu simțul proprietății

„Apără-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă feresc și singur” spune o zicală din bătrâni. Bine, acum nu este obligatoriu să ne ghidăm în viață după zicale, proverbe și zicători din bătrâni. O altă zicătoare ne îndeamnă să ne cumpărăm bătrâni în caz că nu avem sau cei pe care i-am avut s-au stricat. Cu toate acestea, nu am văzut pe nimeni cumpărându-și bătrâni de pe net. Apropo, ați găsit ceva promoții de neratat?

Înainte să ne apărăm de prieteni, de dușmani, de amantul soției sau de amanta soțului, trebuie să ne apărăm de hoți. Nu vreau să zic că în țărișoara noastră stau hoți. Bineînțeles că nu stau fiindcă nu au timp de stat. Ei caută obiecte de artă din curți neîngrădite, când stăpânu’ nu e acasă și șoarecii papă pisica. De aceea, pentru o mai bună situație materială, în jurul curții trebuie să-și facă apariția un gard. Cum nu o să vi-l facă hoții, nici nu o să pice din cer, va fi nevoie să vă montați garduri din plasa impletita. Ieșiți mult mai ieftin decât dacă vă bântuie colecționarii și vă violează proprietatea, luând cu ei ce nu-i al lor.

Există și varianta gardului din lemn de brad, însă gândiți-vă câtă muncă e, de la bătutul scândurelelor până la vopsitul lor. Nu mai punem la socoteală că un astfel de gard este greu, având nevoie de stâlpi de susținere groși. Vopseaua, oricât de bună ar fi și cât de multă reclamă i s-ar face, tot se scorojește de la soare, așa că va trebui să vopsești periodic gardul, să mai schimbi câte o riglă. Așa cum gardul de nuiele a fost înlocuit de cel din lemn, așa cel din lemn este strămoșul gardurilor din sârmă împletită. E ca treaba cu geamurile. Când au apărut termopanele, mulți s-au revoltat că aerul din cameră este închis, că apare mucegaiul pe sub geamuri și alte fabule. Nu sunt bune pentru sănătate, hai să le aruncăm! După ce s-a dovedit că sunt, înainte de toate, durabile și mai ieftine dacă iei în calcul cât mai investești în mentenanța geamurilor din lemn, termopanele sunt cele mai bune geamuri din lume. Iernile în România sunt reci și parcă nu e chiar rău să ai geamuri ca de tablă. 🙂

Armura.eu vă pune la dispoziție o gamă largă de produse din fier, ca plasa sudată pentru beton, plasa împletită pentru gard, panouri bordurate zincate de gard, şipci metalice de gard Omega, profile metalice pentru gips-carton și profile C şi Z pentru hale industriale. Livrare direct pe șantier când lucrul e în toi, repede și la prețuri de producător. Timp încă se mai găsește pentru construit și renovat, că n-au intrat zilele în sac, așa că… mult spor!

Legătură ușoară:

https://usor.ro/4123

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "Noi suntem oameni cu simțul proprietății"

  1. Spre norocul meu nu am fost inca furat, cu toate ca plec destul de des de acasa 😀
    Cat despre garduri, eu am optat pe gardul din tabla, mult mai ieftin si nici nu necesita atata atentie :))

  2. Tocmai asta e farmecul 🙂 Daca stai intr-un oras cu rromi cu cat e mai mare, e mai bine :))

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.