Aş vrea să uit să uit

Aş vrea să uit să uit
Caprice Crane – Vai, ce-am uitat!

Ştiu că titlul arată ciudat, dar veţi înţelege imediat ce vreau de fapt.

Se spune că tehnologia ne uşurează viaţa. Aşa o fi, dar sunt situaţii în care totul este simplificat atât de mult încât devine banal. De exemplu, frigiderul ce are un display pe care sunt afişate alimentele de pe raft. Nu pot să deschid uşa frigiderului pentru a vedea ce e înăuntru? Ba da, dar aş face efortul imens de a mă ridica de pe pat, de a mă apropia de frigider şi de a deschide uşa acestuia. Dacă între timp uit pentru ce m-am dus la frigider? 🙂

Dacă o să ziceţi că am ceva cu frigiderele inteligente, voi lua în discuţie şi alte obiecte deştepte, acestea din urmă fiind mult mai răspândite.
Telefoanele mobile au evoluat atât de mult încât au devenit telefoane inteligente. Păcat că “telefon” e la genul neutru, căci am dubii dacă telefonul este prietenul omului sau este prietena omului.

După cum spuneam, telefoanele clasice au devenit smartphone-uri. Smartphone-urile devin tot mai performante, unele având chiar procesoare cu opt nuclee şi frecvenţe ridicată. Dacă acum câţiva ani erau bune telefoanele cu 256 MB RAM, căci puteau rula Android 2.3 fără probleme, iar tu puteai efectua câte apeluri voiai şi mai jucai o Şeptică atunci când te plictiseai, în acest moment 1 GB de memorie RAM pe smartphone este un must-have. Rezoluţie cât mai mare şi acumulator de capacitate cât mai mică. Doar trebuie şi bateriile externe să aibă o piaţă a lor.

Revenind la titlul acestui articol, căci am făcut o paranteză cam mare. Aş vrea să uit de verbul „a uita” şi de uitare, aş vrea să uit să uit. Câteodată am câteva idei de articole pe care să le public pe blog, după care uit ceea despre ce voiam să scriu. După ce că am idei puţine, le pierd şi pe acelea. Sau mi se explică anumite lucruri ce îmi vor fi de folos, de aceea mă chinui să le ţin minte. Nu le mai notez, că durează prea mult. Peste jumătate de oră constat că mi-am încreţit prea mult fruntea şi nu mai ţin minte mare lucru. Aici aş vrea să mă ajute tehnologia.

Eu aş inventa un dispozitiv care să mă ajute să-mi amintesc unele lucruri. Apoi l-aş vinde în magazinul MediaDOT.ro. Nu-i neapărat să memoreze toate informaţiile pe care le primesc, că astfel aş fi stimulat să nu mai reţin nimic, ci pe cele mai importante.
Respectivul gadget, căci nu aş vrea ca dispozitivul să aibă dimensiuni mari, să poată fi capabil să fie eu — un eu mai receptiv şi, de ce nu, mai deştept. Astfel nu aş fi nevoit să mănânc pastile de lecitină la un moment dat.

Aş vrea să uit să uit

Ce ar face acest dispozitiv

S-ar ţine la gât şi ar capta informaţiile pe care le aud, văd şi chiar mă interesează. Deci nu pe toate.
Aş creea un gadget uşor şi mic, unde informaţiile sunt criptate şi salvate pe carduri microSD(HC). N-aş vrea să port la gât un hard disk, oricât de „la modă” ar fi sau cât de bune oferte HDD aş găsi.
Gadgetul m-ar ajuta atunci când uit ceva important, spunându-mi rapid ceea ce mă chinui eu să-mi amintesc. Fără să răsfoiesc fişiere, fără să scriu exact ora, minutele şi secundele când am auzit „chestia uitată”, fără să mă enervez şi mai tare.

Pentru îmbunătăţirea securităţii datelor salvate, gadgetul ar avea un cititor de amprentă şi recunoaştere vocală. Sub „capotă” ar fi o mică placă de bază şi un procesor intel. Denumirea celorlalte componente le veţi afla când îmi termin invenţia. 😉

Articol participant la Spring SuperBlog 2015.

Etichete:,

6 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.