Apple Touch Icon pentru site-ul, chat-ul sau blogul tău

*

*

Când navighează pe internet folosind un dispozitiv mobil Apple, utilizatorii au opțiunea de a salva pagini web direct pe ecranul de „acasă”. Când este salvată o pagină web, o pictogramă este generată iar utilizatorii o pot folosi pentru a accesa pagina menționată fără a fi nevoie de lansarea browser-ului pentru introducerea adresei. În esență, utilizatorii au posibilitatea de a crea un marcaj direct pe ecranul de start.

Această funcţie o au şi cele mai multe dintre browserele pentru Android.

Din păcate, în mod implicit, iOS-ul va folosi o captură de ecran a paginii atunci când se creează o pictogramă pe ecranul de start, captură care va arăta hidos și va fi ilizibilă. Din fericire însă, proprietarii de site-uri au capacitatea de a schimba acest lucru prin desemnarea unui icon grafic, numit Apple Touch Icon, care urmează să fie utilizat în locul screenshot-ului implicit. 😉

Ce trebuie să faci
Creează o imagine pătrată în format png ce reprezintă site-ul tău. Poate semăna cu faviconul pe care îl foloseşti, doar că trebuie să fie ceva mai mare. 129 × 129 de pixeli este dimensiunea ideală pentru iPad-uri. Cred că 160 × 160 de pixeli e suficient, cu condiţia ca dimensiunea imaginii să nu aibă prea mulţi kilobaiţi. 😀
Încarcă imaginea în public_html cu denumirea apple-touch-icon.png. Imaginea de pe calculator redenumeşte-o în apple-touch-icon-precomposed.png şi mai uploadeaz-o o dată în public_html. După aceasta, vei putea găsi în folderul public_html cele două imagini identice: apple-touch-icon.png şi apple-touch-icon-precomposed.png.

Dacă aveţi Android, va fi folosită imaginea încărcată de voi atunci când salvaţi pagina la „Speed Dial”. Doar două exemple de browsere pentru Android ce folosesc Apple Touch Icon: Opera Mini, Dolphin.

Pe Android am rezolvat. Pe iOS încă nu. Mai este necesară introducerea unui cod între <head> şi </head>, şi anume:
[html]<link rel="apple-touch-icon" href="/apple-touch-icon.png" />[/html]
Iconiţa va fi afişată cu un efect de luciu și colţuri rotunjite. Dacă nu vreţi ca iconiţa să fie glossy, utilizaţi varianta „precompusă”:
[html]<link rel="apple-touch-icon-precomposed" href="/apple-touch-icon-precomposed.png" />[/html]
(documentaţie)
*

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2191

Distribuie mai departe:

Lasă primul un comentariu la "Apple Touch Icon pentru site-ul, chat-ul sau blogul tău"

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.