2016 va fi anul dronelor?

Dacă prin 2012 cel mai ieftin smartphone din România era Allview A4All și costa 329 de lei, de atunci s-au importat mii de telefoane, căci românii și-au dat seama că au nevoie de mobile mai inteligente decât ei. Consider că în momentul actual avem telefoane pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.

Căutam zilele trecute un telefon ce nu-i smartphone, dar să aibă ecran mai mărișor și conexiune la internet (pentru Facebook). Am găsit, însă prețurile sunt cam ca cele ale telefoanelor inteligente sau chiar mai mari. Nokia 225 e un telefon cu caracteristicile „cerute” de mine. Altu’ nu știu. Aștept sugestii de la tine. 🙂

În altă ordine de idei, în 2016 quadcopterele vor lua România… pe sus. Observ că în China prețurile sunt destul de mici, chiar dacă dronele ieftine sunt niște jucării. Uite un exemplu. Principalul handicap al acestor jucării este autonomia. 10 minute de zbor și încărcare completă a acumulatorului în 90 minute nu reprezintă cea mai fericită combinație. Dacă bateriile ar fi mai puternice, ar fi mai grele. Quadcopterele ar consuma mai mult și tot acolo ajungem, dar cu un cost mai mare. Așa că ne mulțumim cu ce avem.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3796

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "2016 va fi anul dronelor?"

 1. Dronele sunt ok, dar nu cred ca e anul lor… poate anul… VR-ul va fi. Cine stie?! 🙂

 2. A mea (DJI Phantom 2 Vision) sta minim 30 de minute in aer pe vreme frumoasa (vant sub 3km/h) si aproximativ 15 minute la limita de stabilitate garantata de producator (vant de 21km/h) si in alea 30 de minute daca vorbim de o locatie anume mi-e suficient sa fac aproximativ 1000 de poze pe modul timelapse sau 300 de poze si un video de 15 minute, asa ca autonomia e mai mult decat suficienta.
  I se pot adauga doua baterii suplimentare si asta i-ar creste autonomia cu minim 25%, insa nu prea justifica investitia.
  Cat despre baterii, ei bine sunt destul de delicate si periculoase. E o procedura anume ce trebuie urmata pentru incarcarea/descarcarea si intretinerea lor intocmai pentru ca producatorul garanteaza maxim 3 luni o baterie si aproximativ 40 de cicluri de incarcat/descarcat.
  Si daca esti curios ce poate ai sa gasesti aici ceva galerii http://www.mallorcagallery.com/category/aerial-photos-and-videos

 3. utilaje covrigarie | 18 ianuarie 2016 la 17:49 | Răspunde

  Eu zic ca o sa fie anul lor deoarece au evoluat foarte mult !

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.