Zero comentarii de tip SPAM. Scot filtrele?

Zero comentarii de tip SPAM. Scot filtrele?

Se pare că nu mai am parte de comentarii de tip SPAM. Mai demult mai scăpa câte unul, însă de când cu formularul Jetpack de scris păreri, n-a mai comentat aiurea niciun chinez, rus sau altfel de bot. Mă aşteptam la asta, căci ştiam că JavaScriptul mai triază din boţii de pe internet. Ziceam asta şi aici. Posibil ca Jetpack-ul să mai sorteze şi el din comentariile scrise, în funcţie de IP sau alte filtre. Asta nu mai ştiu.

Acum mă gândesc să mai îmblânzesc filtrele prin care trec comentariile înainte de a fi publicate pe blog, sau chiar să le scot de tot. Akismet nu folosesc. Voi ce ziceţi?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3407

Distribuie mai departe:

6 comentarii la "Zero comentarii de tip SPAM. Scot filtrele?"

 1. Paza bună trece primejdia rea, deci nu le scoate. :))

 2. Eu am ceva cu Akismetul sau el are ceva cu mine pt ca de cele mai multe ori cand comentez pe blogului cuiva care e pazit de Akismet comentariile mele intra la Spam. Am remarcat ca asta se intampla mai ales daca scriu nume proprii din istoria culturii si civilizatiei de perspectiva predominant antic greceasca, inclusiv emulii si urmasii pe filiera vest europeeana, de ex un comentariu care ar contine numele Aristotel, Francois Marie Arouet (Voltaire), Jean Jacques Rousseau e aproape sigur garantat sa intre la Spam ! Pe cand daca scriu referindu-ma la alte perspective, ca de ex numele Kim Jong Un, Buddha, civilizatia Maya, acel comentariu trece imediat de filtre !

  Cred ca e totusi ceva pozitiv educativ pt ca ma indeamna sa privesc universul comentand si din alte perspective decat tot aceasta cam retrograda a planiglobului cu UE mereu in centru plus imi mai dezvolt si cultura generala.

 3. Sa ma ierte Dumnezeu Rudolf amice … dar nici Aksimetu' nu mai poate! Or fi introdus un filtru pentru internet trolls. 😀

  • Ha ! Ha ! Dar sa stii ca in fond si pe drept eu ma consider mai apropiat de o perspectiva si inclinatie sau chiar orientare de troll mai degraba decat de spammer ! Desi nu e ceva facut expres, nici invatat, sau cauzat de mediu sau de anturaj, chiar cred ca e ceva possibil innascut !

  • ice4you | 1 mai 2015 la 15:22 |

   Un troll se naste ca unul! Punct.

   Doar un zeu ca mine te poate intelege.

   n'Joy trolling …

 4. Cu timpul nu ai ce sa faci! Apar fara sa vrei

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.