Vrem mai multe treceri de pietoni tridimensionale

Pictura 3D a avansat foarte mult. Deși ideea de tatuaj nu-mi place, nu pot să nu rămân fascinat de ceea ce pot face unii artiști.

tatuaj 3d

Elevii Liceului de Artă din Buzău au realizat o trecere de pietoni 3D. Ideea, deși nu tocmai nouă, e genială. Trecerea de pietoni „în relief“ nu are cum să nu te păcălească, dacă este privită din unghiul potrivit.

Coordonatorul proiectului, profesoara Ana Maria Bogles, a declarat: “Proiectul este unic în România, în urmă cu o lună a circulat pe internet un proiect cu o trecere de pietoni 3D din Danemarca. Elevii de la secția de Arhitectură a liceului nostru au proiectat această trecere din mai multe prisme și umbre care sa creeze o iluzie optică, adica acel efect 3D, de perspectivă.”

O astfel de trecere de pietoni poate fi realizată doar pe o stradă cu sens unic, pentru ca iluzia optică să fie vizibilă.
Sursa: virginradio.ro

Voi ce credeți? Avem nevoie de astfel de treceri de pietoni în toate orașele din țară?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/6194

Distribuie mai departe:

4 comentarii la "Vrem mai multe treceri de pietoni tridimensionale"

  1. Sincer sa fiu nu sunt de aceeasi parere. Astfel de treceri de pietoni sunt OK pentru soferii foarte odihniti, dar pot sa le puna grave probleme celor care sunt obositi sau au baut.
    Mie mi s-a intamplat ca tarziu in noapte, conducand obosit sa-mi joace feste creierul din cauza la umbrele lasate de faruri si sa cred ca ma indrept vertiginos spre o groapa cand de fapt drumul doar cobora normal. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca apare vreunul si crede ca 3D-ul ala e real.

  2. Femei Moderne de Romania | 15 noiembrie 2017 la 18:07 | Răspunde

    Cred ca ar fi o idee buna daca s ar si aplica, astfel orice sofer o sa poata vedea trecerea de la distanta, incat sa reduca viteza, astfel reducandu se numarul accidentelor.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.