Un plugin WordPress pe care să NU îl instalezi

Un plugin Wordpress pe care să NU îl instalezi

Un plugin WordPress pe care să NU îl instalezi

Găsesc fel de fel de liste cu plugin-uri indispensabile pentru un blog WordPress. Citesc listele şi văd că nu toate sunt chiar atât de must-have. Liste cu plugin-uri pe care să nu le instalez pe blog nu am găsit. Nici eu n-o să fac vreo listă, ci vă spun doar unul singur.

Acum ceva timp căutam un plugin de „discuţii”. Cum cea mai mare parte dintre acestea înrăutăţesc viteza de încărcare a paginilor, am căutat ceva mai lite. Şi am găsit.
Shouty părea exact ce am nevoie. Ocupa puţin şi am reuşit să-l editez aşa cum voiam eu. Ba chiar m-am lăudat cu isprava făcută aici.

Totul părea ok. Până într-o zi de vineri în care Bitdefender-ul a blocat accesul către acest blog. I-am contactat pe cei de la Bitdefender România şi s-a rezolvat în scurt timp. Peste două zile, Avast a blocat accesul pe blog. Se împuţea treaba. Le-am raportat cum că ar fi vorba de o eroare şi blogul meu n-are nimic. Apoi am aşteptat.

Până zilele trecute, căci nu se rezolvase. Sursa HTML a primei pagini de pe blog, scanată pe virustotal.com de vreo cincizeci şi ceva de antiviruşi apărea că e curată, excepţie făcând Avastul. El o ţinea pe-a lui.
Instalez plugin-ul Wordfence şi fac o scanare. Totul curat. Instalez plugin-ul Sucuri.net şi face şi ăsta o scanare. Acesta îmi arată că totul e curat, dar şi ce scripturi am pe pagină. Aşa că m-am prins! 🙂

Shouty adăuga un JavaScript pe fiecare pagină, JavaScript ce combinat cu PHP reuşea să publice acel articol de tip „discuţie” accesând pagina admin-ajax.php din folderul wp-admin.

Din cauza lui mi-am complicat existenţa.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3201

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "Un plugin WordPress pe care să NU îl instalezi"

 1. Eu ti-am mai zis sa nu-ti bati capul cu fel de fel de pluginuri…

 2. Vali = De toate pentru toti | 5 martie 2015 la 1:56 |

  1 plugin de cache + 1 plugin de spam + 1 plugin de securitate = suficient

  pe unele bloguri mai pot adauga 1 plugin de afiliere.

  Deci fara prea mari consumuri de resurse, ceea ce inseamna ca pot rula (real) 5-7 bloguri fara probleme pe un hosting.

 3. Daniel H. | 5 martie 2015 la 22:33 |

  Din greșeli învață omu!

Comentariile sunt închise.