Top 5 metode de a deveni un tătic modern

Potrivit unor cercetari realizate in ultima perioada se confirma faptul ca in epoca de astazi taticii au devenit mult mai preocupati de dezvoltarea fizica si emotionala a propriilor copii, reusind sa le suplineasca cu succes pe mamicile reintoarse in campul muncii, sa se implice in toate activitatile desfasurate cu cei mici etc. Preocupate si de cariera, femeile nu mai pot fi mame alaturi de bebelusii lor tot timpul unei zile, din acest motiv rolul tatalui a sporit tot mai mult.

Foarte interesant este si faptul ca unii barbati au renuntat la propriul serviciu si au preferat sa stea acasa cu micutii, putand realiza absolut tot ceea ce poate face si o femeie (excluzand evident alaptatul, din pacate).

Iata cu ce se preocupa un tatic din ziua de astazi:

  1. Pentru a inlocui cu succes o mamica ocupata cu dezvoltarea profesionala, un partener trebuie sa invete sa gateasca acele retete speciale pentru dieta unui bebelus. O idee buna in aceasta directie ar fi inscrierea la un curs de gastronomie, unde doar in cateva sedinte poate invata bazele pe care apoi sa le aplice in bucataria din propria locuinta;
  2. Somnul copilului este important pentru orice tatic, care trebuie sa invete cum sa reuseasca cu brio sa-l culce pe bebe. In acest sens, cu ajutorul unui simplu truc pus la dispozitie de Ilbambino tati il va conduce pe micut in lumea lui Mos Ene. Cat de usor va adormi fara episoadele de plans rebel doar beneficiind de avantajele unui balansoar confortabil, usor de montat in orice loc din locuinta!

balansoare-copii-ilbambino

  1. Un element care ajuta foarte mult la legatura dintre tata si copil, dar si la sanatatea celor doi, este practicarea in comun a unui sport. Fie ca este vorba despre mersul pe bicicleta, fie rolele sau patinajul, fotbalul sau inotul, activitatile sportive fauresc legaturi trainice pentru toata viata si ocupa intr-un mod interesant si constructiv timpul petrecut de cei doi impreuna;
  2. Suplinirea femeii in treburile legate de gospodarie ar trebui sa devina o sarcina constanta a barbatului modern, care-si petrece foarte mult timp acasa, alaturi de cel mic, iar sotia sa este plecata tot timpul la serviciu. Acesta trebuie sa spele rufele, sa le intinda, sa stearga praful, sa spele podelele, sa pregateasca mancarea prichindelului, sa faca cumparaturile etc;
  3. Implicarea copilului in activitatile care-l preocupa pe tatic ar fi o idee geniala. Copilul va intelege ce inseamna un hobby, se va simti mult mai apropiat de tatal sau si va intelege de ce acesta este atat de pasionat de anumite domenii. De exemplu, autoturismul va reprezenta intotdeauna o pasiune pentru un barbat, in ultima vreme acesta incercand sa sporeasca performantele acestuia prin vizita la un service auto.

Top-5-metode-de-a-deveni-un-tatic-modern

Rolul tatalui in familia moderna este foarte important, tot mai multi barbati din ziua de astazi accepta sa-si ingrijeasca copiii, fapt ce era considerat de neconceput cu cateva decenii inainte. Un tata modern este un partener empatic, care sprijina o mama cu delicatete, inteligenta si cu iubire.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.