Suceava este mai tristă acum

Dacă în articolul anterior vă anunţam „moartea” unui site, acum vă spun de moartea unui om.

Unul dintre personajele omniprezente pe străzile Sucevei, cunoscut atât de tineri cât şi de oamenii mai în vârstă, Burlacu, omul care spunea bancuri oricui era dispus să îl asculte, a murit acum trei zile la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost adus în şoc hipotermic. Mihai Burlacu avea 62 de ani şi era domiciliat în Salcea. Deşi mulţi îl considerau boschetar, acesta avea casă la Salcea şi locuia acolo, rareori rămânând noaptea pe străzile oraşului Suceava. (sursa)

Deşi nu locuiesc în Municipiul Suceava, acest om m-a înveselit odată. Acum mai bine de cinci ani eram în Gara CFR Suceava Nord (Iţcani), iar Mihai Burlacu (astăzi am aflat că acesta era numele lui) se apropie de mine şi îmi spune: „ai o puşcă cu un singur glonte şi trebuie să vânezi trei animale. Ursul, leul şi cioara.”, apoi mă întreabă: „pe care îl împuşti primul?”
Dau din umeri că nu ştiu, iar omul completează: „ursul face mor-mor şi a murit, cioara face cra-cra şi a crăpat, iar tu împuşti leul.” 🙂
Acesta a fost doar unul dintre bancurile pe care mi le-a spus Burlacu atunci. Au mai urmat şi altele, căci oricum aveam de aşteptat trenul şi mă plictiseam. Ştiu că a plecat la un moment dat de pe peron, iar când s-a întors mi-a mai spus un banc pe care mi-l zise chiar înainte de a pleca.

Suceava e acum mai tristă fără Burlacu.

Etichete:,

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.