Spamul şi chaturile wap

Acu’ ceva timp, FeNoMeNo scria că ar fi mai ok ca spamul să fie permis pe chaturile wap. Chiar imediat după aceea, s-au găsit vreo doi care au înţeles ideea. Însă ca orice minune – ţine trei zile. Mai puţin Adi Minune. 🙂
Am văzut recent un mesaj (scris de zeci de ori) în Guestbook-ul lui FeNoMeNo: “haideţi şi voi la distracţie maximă alături de noi, este permis totul”. Cum să te lauzi cu aşa o tâmpenie, când pe chaturi cenzura e la ea acasă?
“Aveţi voie cu <<apsolut>> orice… doar spamul se banează”. Avem voie şi cu topoare?
Cum adică spamul se banează? Nu ziceai tu că e totul permis? B-)
Prea multe întrebări retorice. Dacă te gândeşti mai bine, o să îţi dai seama că “totul” e, de fapt, foarte puţin. Mai ales ca utilizator nou, fără activitate&plusuri.
Iar acum, că tot am adus vorba de plusuri, vreau să spun că eu văd plusurile ca pe “o unealtă la îndemână” pentru a restricţiona (oarecum) spamul. 😀 Adică…
Vrei să faci spam? 200 de plusuri/mesaj. Simplu!
Nu ai 200 de plusuri? Fii activ şi câştigă-i.
Nu ai plusuri suficiente şi totuşi trimiţi mesaje de tip spam? După trimiterea mesajului, vei avea plusuri… În minus. Până nu reuşeşti să aduni plusurile necesare şi să fii pe + (având activitate prin “secţiunile” în care nu poţi face spam), nu vei putea vedea mesajele private primite (decât numărul acestora), nici să răspunzi la ele, şi nici nu vei putea posta mesaje pe camerele de chat.

Consider mai utilă această metodă de “readucere la viaţă” decât “banat” direct… pentru 100 de ani.
Poţi creşte activitatea chatului foarte uşor dacă are deja o bază stabilă. Şi nu mă refer aici numai la baza de date.
Tot privitor la trimiterea de adrese wap/web prin PM, nu toată lumea o face intenţionat. Dacă eu, X, îi trimit lui Y adresa acestui blog, nu o fac pentru a fi “banat”, ci pentru a-i comunica adresa acestui blog. Dacă trimit mai multor persoane adresa blogului… atunci “sunt bătut în cap” şi o fac intenţionat.
Dacă chatul tău e cel mai bun, voi mai reveni, chiar dacă am şi blog. Dacă m-ai “banat”, nu are niciun rost să mai revin.
La fel şi în cazul lui Y. Nu cred că va renunţa la cel mai bun chat pentru un blog inutil. 🙂
Sperând că aţi înţeles ideea că neacceptarea spamului e cu dus-întors, voi încheia aici şi acum.

Etichete:, ,

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.