Și-am ajuns la Windows 10

Vă spuneam la sfârșitul lunii trecute că testez Lubuntu, un sistem de operare ce poate înlocui fără probleme Windows XP pe calculatoarele mai vechi. Cum eu nu am instalat Lubuntu pe un calculator mai vechi, Lubuntu mi s-a părut prea simpluț. Următorul sistem de operare pe care l-am instalat a fost Linux Mint. Tot cam aceleași chestii, însă interfața mai prietenoasă și programe preinstalate mai multe și mai variate. După ce am instalat Linux Mint chiar n-am găsit necesar să mai instalez ceva. Și-a făcut niște actualizări (vreo 500 MB descărcați) și cam atât a fost necesar. 🙂

Nu renunțăm la Linux Mint dacă nu-mi făcea probleme. Nu știu dacă Ubuntu și alte sisteme de operare chiar nu sunt optimizate pentru a rula de pe SSD, însă ce știu sigur e că nici Lubuntu, nici Linux Mint nu au avut viață lungă pe SSD-ul meu. Cel mai probabil pe HDD rulează fără probleme, poate și pe alte Solid State Drive-uri nu apar probleme, dar la mine trebuia să reinstalez sistemul de operare o dată la trei zile. Ba nu se oprea, ba nu mai pornea.

Acum am instalat Windows 10. Chiar dacă a durat mai mult instalarea și nici aplicațiile preinstalate nu sunt prea multe, Windows 10 știe ce-i acela SSD, cum să-l formateze, optimizeze, să recupereze datele pierdute și ce mai vrea Microsoft.  Dintre toate Windows-urile de până acum, 10 este cel mai bun. Nu o spun eu, ci persoanele care folosesc calculatorul pentru chestii mai complexe decât navigarea pe internet și multimedia. Instalarea sistemului de operare este mai intuitivă ca pe XP, acolo unde vedeam un ecran albastru și neinteresant. XP-ul încăpea pe un CD, 10-le pe DVD sau stick. Rămâne să-l utilizez cu drag.

Etichete:

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.