Scam prin poștă sau curier

Interesante metode de a face bani au găsit unele “magazine” online. Două dintre aceste metode o să le expun mai jos, ca să nu faceți parte dintre aceia care au dat 20 de lei… degeaba.

Prima metodă constă în voucher cadou. Intri pe magazinul lor și găsești rubrică cu voucher cadou, voucher în valoare de X lei. Plătești doar transportul. În ultima propoziție stă “cheia” țepei, ca să zic așa. Pentru că o să primești acel voucher prin poștă, nu prin curier, prin poștă fiind transportul mai ieftin. Tu plătești tot 20 de lei, să zicem. Iar la sfârșit rămâi cu o foaie fără nicio valoare. Pentru că acel magazin online ori nu o să-ți onoreze comanda, ori o să-ți trimită coletul cu ramburs, ori o să dispară complet.

Exemplu concret de magazin online care a făcut din astea: Imag-Store.ro

Dacă, într-adevăr, voiau să-ți dea un voucher cadou, îl puteau trimite prin e-mail, fără să mai plătești pentru el.

A doua metodă constă în mostre cadou. Comanzi mostră cadou, magazinul online îți trimite prin poștă un colet cu ramburs 20 de lei și la sfârșit constați că ai dat bani pe o mostră de proastă calitate și că nu ai cumpăra așa ceva în viața ta.

Exemplu de magazin online care face din astea: Tapet-Online.Ro.

Cea de-a doua metodă este în desfășurare chiar în aceste zile. Tocmai de aceea, dacă vă sună curierul sau vă sună de la poștă că aveți un colet cu ramburs de la EXPO ONLINE MAG, lăsați-l acolo. Partea și mai proastă e că nici nu e obligatoriu să fi comandat o mostră de pe site-ul lor. Ei trimit și altor persoane ale căror adrese le au în baza de date.

Și acum, spre final, am o bănuială că persoanele din spatele primei măgării și persoanele din spatele celei de-a doua sunt, de fapt, aceleași.

8 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.