Primele impresii despre Lubuntu

Zilele trecute m-am decis că este timpul să instalez Lubuntu, un sistem de operare pentru PC și laptop. De Windows am auzit cu toții, de Ubuntu mai puțini. Lubuntu este o versiune mai lite a Ubuntu, sistem de operare bazat pe Linux. Pe Linux este bazat și binecunoscutul sistem de operare pentru telefoanele mobile, Android.

Ce-mi place la Lubuntu? Instalarea a fost ușoară. Partea cu partiționarea discului m-a pus puțin pe gânduri, nefiind familiarizat cu termenii de acolo, dar am ales partiționarea întregului disc de memorie și-am plecat mai departe. Aplicațiile se actualizează la ultima versiune cu un singur click, sistemul de operare este în limba română și aplicațiile se grupează automat pe categorii. Chiar dacă nu este un sistem de operare pentru gameri, oferta de jocuri pentru Lubuntu fiind destul de săracă, se pot juca jocuri direct în browser. În centrul de aplicații există câteva jocuri, însă nu-s prea complexe. Adobe Flash Player l-am instalat din Terminal, o chestie nouă pentru mine. În Terminal poți scrie sau introduce prin copy&paste anumite comenzi și economisești timp.

În centrul de aplicații găsiți VLC player, LibreOffice, Chromium – o versiune modificată de Chrome și multe alte aplicații. Preinstalat gășiți Firefox, așadar la navigarea pe internet nu există niciun impediment. Observați că se numesc aplicații, nu programe – așa cum le știți de pe Windows. Informații despre acest sistem de operare găsiți aici în limba engleză.
Urmează să-l utilizez în „viața de zi cu zi” și să-mi dau seama dacă am motive reale să mă întorc la Windows.

 

Legătură ușoară:

https://usor.ro/4164

Distribuie mai departe:

1 comentariu la "Primele impresii despre Lubuntu"

  1. Windwosul ramane windows, cu toate erorile si problemele lui, ramane cel mai bun 🙂

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.