Prezervativele vor fi trecute pe lista compensatelor

Prezervativele vor fi trecute pe lista compensatelor

O nouă măsură menită să îmbunătăţească vieţile românilor ar putea fi luată de Guvern în această toamnă.

Se discută zilele acestea despre banii strânşi din taxe şi impozite, mai concret despre cum ar putea fi aceştia investiţi pentru a reduce impactul salariilor, pensiilor şi alocaţiilor asupra Bugetului României. O soluţie în acest sens a fost adusă în prim-plan de un deputat PLN din Vaslui, Violeta Popescu-Bitmănescu. Aceasta a sugerat ca prezervativele să fie introduse pe lista medicamentelor compensate.

„Prezervativele au fost introduse, în scurta lor viaţă, prin diferite locuri din zona inghinală. De ce nu ar putea fi introduse şi pe lista compensatelor?”, i-a întrebat doamna Popescu-Bitmănescu pe parlamentarii ce se uitau miraţi la ea sau se scobeau în nas.

După ce au terminat de scărpinat nasul, o mare parte din auditoriu a fost de acord cu doamna deputat Violeta.

Această măsură are ca ţintă principală tinerii din zonele defavorizate şi mega-familiile de rromi de la marginile oraşelor mari.
Tinerii vor merge mai des la medicul de familie pentru a obţine o reţetă cu care să poată intra gratuit în posesia prezervativelor. Odată cu vizita la medicul de familie, oricărui tânăr (sau mai bătrân) i se vor face şi câteva analize gratuite, dar elementare, astfel încât unele boli vor putea fi depistate mult mai rapid.

Odată cu această măsură vor scădea treptat şi cheltuielile statului.

„Cazurile fabricilor de copii, aşa cum au fost numite de mass-media familiile de ţigani cu mulţi copii şi venituri insuficiente pentru un trai decent, vor fi mai puţine şi mai izolate.”, speră deputatul Popescu-Bittmănescu. „Vom face economii substanţiale la Bugetul României pentru că vor fi mai puţini copii. Astfel vom reuşi să aducem alocaţiile copiilor la 100 de lei până în anul 2030″, a concluzionat deputatul PLN.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3685

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "Prezervativele vor fi trecute pe lista compensatelor"

  1. o fi nevoie și de rețetă?

  2. Şi când vrei să o faci, trebuie să mergi la doctorul de familie, să stai la coadă şi să-ţi ofere o reţetă pentru prezervative? Şi câte îţi da? Unul? Sincer, mai bine mă duc să îmi cumpăr, trei prezervative costă doar 7 lei, un preţ bun, zic eu. Iar rromi dacă aşa sunt învăţaţi, degeaba le dai prezervative, că tot o vor face fără. De-aş fi şi eu rrom şi nu mi-ar pasă de nimic, zău că aş face şi eu fără prezervativ.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.