Cum pregătești de drum autoturismul pentru concediul din vara aceasta

Pentru majoritatea oamenilor, masinile au devenit o necesitate, nu un lux ca pe vremuri, asa ca toata lumea are in garaj un astfel de vehicul pe care il foloseste pentru transportul la serviciu, in excursii, la facut cumparaturi etc. Vara insa incepe agitatia in vederea plecarii in vacanta. La munte sau la mare, in tara sau in strainatatea, majoritatea a inceput sa prefere ca mijloc de transport masina personala in locul avionului, trenului, vaporului etc.

O calatorie confortabila inseamna haine suficiente, incaltaminte potrivita, accesorii utile si starea perfecta a masinii personale, care trebuie sa beneficieze de o revizie si de cateva imbunatatiri inainte de a pleca la orice drum lung. Autoturismul este o masinarie mecanica pana la urma, astfel incat se poate defecta oricand avand in vedere ca este alcatuita din mii de piese mai mari sau mai mici. Astfel, soferii trebuie sa tina cont de cateva sfaturi pentru ca totul sa se desfasoare cat mai placut.

Iata care sunt sfaturile utile pentru orice proprietar de autoturism cand pleaca la drum:

  1. Verificarea autoturismului inainte de concediu se impune de la sine. Mai ales pentru ca temperaturile de afara sunt ridicate este important ca soferul sa verifice lichidul de racire si nivelul uleiului, presiunea in pneuri (care trebuie sa fie cea expusa in cartea tehnica a masinii), franele daca tin sau nu. O vizita la mecanic ar putea sa rezolve toate micile impedimente tehnice care ar putea aparea si care ar pune in pericol siguranta familiei;
  2. Mirosul din interiorul masinii poate fi o problema la drum lung, asa ca este indicata o spalare si folosirea unui odorizant. La fel ca si in cazul camerei de acasa, unde se obtine usor prospetimea aerului racoros de afara cu ajutorul unor arome de la Sabon, si interiorul autoturismului trebuie sa aiba acelasi tratament pentru a putea face placuta intreaga calatorie. Cui ii convine sa stea 4 ore intr-un miros oribil?
    arome placute in masina
  3. Aerul conditionat trebuie folosit pentru starea de bine a calatorilor. Chiar daca exista un curent tot mai vocal in ultima perioada care spune ca ar fi bine sa nu fie deschis deloc, aparatul de aer conditionat al masinii ramane vital atunci cand se pleaca la drum lung pe calduri inabusitoare. Trebuie insa se se tina cont de oprirea masinii la anumite perioade, de repornirea aerului si, de asemenea, sa nu existe o temperatura interioara mult prea scazuta;
  4. Rezervorul plin de combustibil ar trebui sa fie grija numarul unu a soferului, la fel si opririle pentru alimentare atunci cand este nevoie. Bani de rezerva trebuie sa existe in portofelul sau pentru ca niciodata nu va sti exact cand va avea nevoie pentru a realimenta. Pot aparea situatii in care in lipsa GPS-ului, soferii sa se rataceasca, sa consume benzina si sa aiba nevoie de bani in plus, asa ca niciodata nu trebuie sa plece calculand consumul la fix;
  5. Verificarea starii bateriei se va realiza de catre mecanic, iar daca se observa ca aceasta are probleme, ar trebui sa se dispuna inlocuirea sa pe data. Proprietarul poate alege din sute de modele pentru baterii auto pe neobat.ro pe cea care se potriveste modelului de autoturism din dotare. Pana la urma nimeni nu-si doreste sa ramana in drum din cauza ca bateria nu mai incarca!

sute de modele pentru baterii auto pe neobat.ro

Asadar, inainte de orice drum, masina personala trebuie echipata corespunzator. Nu vor fi uitate roata de rezerva, cablurile de curent, cel de tractare sau chiar lanturile de zapada, atunci cand soferul stie ca traseul pe care l-a ales pe drum implica traversarea muntilor pe la inaltimi care presupun existenta zapezii sau a ghetii.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.