Pe cine votează românii

image

La politică şi la fotbal se pricepe toată lumea. Suntem în plină campanie electorală, iar asta dă prilejul cât mai multor oameni să vorbească despre politică. Sub acest pretext scriu şi eu aceste puţine rânduri.

De fiecare dată alegerile, de orice fel ar fi ele, sunt cel mai important eveniment social, politic şi de interes general. Pe bune? Chiar trebuie mediatizat atât de mult acest „eveniment”?

Trebuie! Dintre cei 14 candidaţi, doar 2 – 3 au şanse reale. De ce am zis că trebuie? Păi trebuie să le ştim şi noi numele celor 14 candidaţi, nu? Nu. Oare câţi ştiu cum îl cheamă pe nenea din dreapta (sus) a imaginii de la început? Sau pe câţi îi interesează asta? De ce le-ar interesa?

Pe cine votează românii?
Până acum am bătut câmpii. Să bat şi câmpiile. La figurat, că sunt contra violenţei.
Românii, dacă votează, pun ştampila pe numele celui de care au auzit. E normal. Dacă tot votezi, măcar să fi auzit de respectivul. Sau respectiva. 🙂
Mulţi dintre cei ce nu fac parte dintr-un partid politic şi nu sunt ancoraţi în politică ar vota şi pe altcineva. Cineva care nu este/a fost doar politician.
Victor Rebengiuc, de exemplu. Pentru că actor, pentru că Regio, pentru că are ceva de zis. Nu contează ce.
Ar mai fi: pentru că Ilie Moromete şi pentru că lumea alege un om care ştie să vorbească şi o face bine. Destul de bine.
Apropo de Rebengiuc. Acesta a spus, probabil contra cost, că-l susţine pe Iohannis pentru că, printre altele, face ce spune. Dacă ar şi spune ceva, ar fi perfect!
Moise Guran, un alt exemplu. Pentru că e jurnalist, pentru că stă de vorbă cu oamenii la Europa FM şi alte câteva motive. Poate că nu se pricepe la făcut politică, însă cine se pricepe? Merkel?

Acest articol e ca şi politica: nu înţelegi nimic. Aş putea spune că este un pamflet, însă „politică” şi „pamflet” în acelaşi articol? Ar fi pleonasm. 😀

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.