O metodă simplă de a adăuga imagini în articolele tale

Există diferite coduri pentru blogurile cu script WordPress ce simplifică sau îmbunătăţesc relaţia blogger – blog. Unele coduri sunt mai simple şi se adaugă direct în fişierul functions.php, altele sunt mai complexe şi sunt „ambalate” în plugin-uri. Chiar dacă mulţi spun că trebuie instalate cât mai puţine module WordPress, eu am active aproximativ 20. Pentru că de atâtea am nevoie. Despre unul dintre ele am scris aici. Este vorba de QQWorld Auto Save Images, un plugin ce intră în acţiune aproape de fiecare dată când public un nou articol.

Ce face QQWorld Auto Save Images
Înainte de a vă spune ce face, o să vă spun de ce face.

Caut pe Google o imagine reprezentativă atunci când scriu un articol nou. După ce o găsesc, nu o descarc. E suficient să-i copiez adresa URL (link-ul) şi să-l adaug în articol, între ghilimelele atributului src al codului HTML img. Exemplu:
[html]<img src="http://www.anythingforwp.com/wp-content/uploads/2014/03/test80.jpg" />[/html]

Când public articolul, QQWorld Auto Save Images descarcă imaginea în Media, înlocuieşte în articol acel link cu adresa imaginii din Media şi o setează ca imagine reprezentativă. Dacă ai mai multe imagini externe în articol, vor fi toate urcate pe server. Ca imagine reprezentativă va fi setată, de obicei, prima imagine din articol.
Opţional, plugin-ul redenumeşte imaginile cu un nume asemănător titlului articolului în care sunt adăugate.

Acum, la sfârşit, am adăugat codul din exemplul de mai sus:
O metodă simplă de a adăuga imagini în articolele tale

12 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.