O bicicletă parcată pe asfalt

Îmi place să pedalez

V-am spus că-mi place să pedalez? Nu? Da? Nu mai ştiu, dar ştiu că îmi plac plimbările cu bicicleta şi îndeosebi pe bicicletă. Adică la vale şi pe şes, nu la deal. 🙂  

Ieri a fost vreme frumoasă şi mi-am permis o plimbare cu bicicleta. Câteva ore doar, căci pentru distanţe mai mari încă aştept vara. O vară mai îndepărtată, de-a doua.
Am văzut că liliacul este la putere în Bucovina, în aceste zile. Fortza liliacul! Mai peste tot e liliac înflorit, iar asta nu poate fi decât frumos. Chiar şi în cimitir a înflorit liliacul. Mult liliac. Unde toţi dorm, liliacul se înmulţeşte. Vrei şi tu puţin liliac… şi te umpli. E ca o boală venerică.

Vara trecută am parcurs cred că în patru duminici câte aproximativ 50 de kilometri – pe bicicletă. Şi se putea şi mai mult. Sigur se putea şi mai mult, căci în 2013 am fost la Putna şi m-am întors acasă până să se lase întunericul. Cam 12 ore şi mai bine de 90 de kilometri parcurşi în acea zi. A doua zi eram ca nou, deşi nu eram nou. Tot eu eram, ăla vechiu’.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3444

Distribuie mai departe:

7 comentarii la "O bicicletă parcată pe asfalt"

 1. Dobre Petronel | 17 mai 2015 la 20:12 | Răspunde

  Si eu mi-am luat bicla si am facut vreo 50km adunati de cand am luat-o si pana acum. 6-9km pe zi dar am omis sa pun pe blog.

 2. Am avut asa o pauza cand am citit despre exflorescentele liliacului in asociere (destul de plastic figurativa) cu expresia atat de desueta si totusi (ffff politically incorrect plus nerecomandabila) oarecum poetica "boala venerica", (al carei nume vine de la cel latin al zeitei Afrodita)…zau, intr-un fel desigur ca e o expresie literar corecta (plus daca ne referim si la BTS
  specifice cauzate de HPV sau de
  Treponema pare chiar ca seamana si la
  concret in anumite cazuri), dar totusi oare e cazul sa fim asa de elegant simbolisti ca dl Verlaine, cand e vorba de a se face o corecta educatie sentimentala ? Daca citeste tineretul si isi zice ca o BTS e o nimica toata ? Zau, dupa parerea mea, trebuia insistat mai mult pe
  aspectele horror. Dar da, asa dpdv simbolist, ai dreptate, zau, cata dreptate
  ai…de acum inainte am sa ma gandesc la
  tine nu numai ca la un demn urmas al lui
  Topirceanu, dar chiar si al poetului
  Verlaine…zau, ai un talent asa din asta
  literar de speriat. Pe mine cel putin m-ai
  dat gata. Acum stau si ma framant de vreo
  20 de minute daca o fi etic sa dau Share pe
  Facebook la articolul asta. Cred ca a fost
  totusi ff bine ca ai explicat ca tu incerci sa
  pedalezi pe bicicleta cat mai departe, chiar
  catre manastirea Putna, fugind de fapt de
  acest liliac. Plus trebuie neaparat mentionat numele serios latin al liliacului,care este Syringa vulgaris. Numai asa am sa indraznesc sa dau Share.

 3. Abia acum vad ca totusi tu te-ai straduit sa mentionezi si cimitirul, doar ca eu ma zapacisem de tot si nu-l remarcasem…dar da ! Textul tau este deosebit de frumos. Nu e absolut nimic de fapt de criticat la el. Doar de mentionat poate asa o atentionare de a nu deveni super-fani ai poetului Verlaine, chiar daca poezia scrisa de el ramane si ea nemuritoare, deoarece in real life dansul a ajuns chiar si la
  inchisoare cand din pasiune a incercat sa-l
  impuste pe poetul delincvent A Rimbaud…ma rog, probabil nu fara
  provocare…plus si cati rusi a influentat poezia lui…o intreaga controversa…mai bine sa pedalam mai departe…la Putna !

 4. e bine ca ai si timp sa faci ceva miscare 🙂

 5. Si mie-mi place sa ma plimb, dar prefer mersul pe jos, cu niste amici. Ideea este c-as pedala si mi-as lua si o bicicleta (nu neaparat in ordinea asta), dar pe aici n-am unde.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.