Noi vrem salvaţi

Am auzit azi o parte din discuţia de la emisiunea România în direct (Europa FM) despre primul episod al documentarului difuzat la Channel 4 în care românii sunt prezentaţi aşa cum sunt… sau nu sunt. Ştiţi şi voi, au ieşit în stradă românii din Marea Britanie. Era duminică.

Oamenii au cerut ca acel documentar să nu mai fie difuzat. Încă nu am înţeles exact motivul. Fie că ne place, fie că nu, în documentar e prezentată o comunitate din România. Ce dacă-s ţigani? Tot români sunt.

Ideea e că doar noi, românii, vedem diferenţa dintre ţigani şi ceilalţi. Pentru străini, toţi suntem la fel, deci nu ei fac discriminări. Că au văzut mai mult părţile proaste, asta e altceva. Aşa fac toţi. Nu e nevoie să mergi în Marea Britanie pentru a-ţi da seama de asta. E suficient să te uiţi la ştiri (acestea de la noi) şi să numeri câte crime, violuri şi alte porcării sunt prezentate cu lux de amănunte. Au ajuns violurile un laitmotiv al ştirilor importante.

Aşa şi cu ţiganii. La ei nu e vorba de violuri, că ei nu se violează. Ei se fut, devenind toţi mai mulţi. Când rata natalităţii e atât de mică în cazul românilor cu grija preţurilor mari şi a zilei de poimâine, ei au timp să facă copii. Următoarele „vedete” ale documentarelor de pe Channel 4, poate.

Noi, ăştia ceilalţi, cei puţin rasişti, vrem salvaţi. Vrem ca ţiganii să nu ne strice imaginea pe care nu o avem, vrem ca cerşetorii lumii să aibă cetăţenie franceză, vrem economia Germaniei şi gazele Rusiei. Vrem să ştim cine mai cerşeşte la Londra. Vrem un pistol. Gina Pistol.

Aţi înţeles ideea. Vrem multe, dar nu facem nimic pentru împlinirea dorinţelor, cu excepţia lălăielii că „ţiganii e rele”. Do you understand?


Sursa imaginii: Ştirile PRO TV

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.