La noapte voi întârzia la școală

Acesta este mesajul pe care l-am citit astăzi pe Facebook.

– Ce facem noi duminică seară?
– Ghiozdanul!

Am mai văzut și alte poze despre școală și mi-am amintit că eu nu-mi făceam niciodată ghiozdanul duminică seara. Chiar niciodată. Când eram în clasele mici, temele le făceam sâmbătă dimineață. Cum nu aveam chiar atât de mult de scris, până la amiază era gata totul. Apoi puneam în ghiozdan cărțile și caietele de care aveam nevoie luni. Ghiozdanul rămânea neatins până în prima zi a săptămânii următoare. 🙂

În clasele nu tocmai atât de mici am încercat să păstrez obiceiurile din clasele primare, însă în clasele Ⅴ–Ⅷ numărul materiilor la care aveam teme pentru acasă era mai mare. Scriam temele pentru luni, poate și ceva din temele pentru marți (la materiile cu o oră, maxim două săptămânal), restul urmând să mai aștepte.

De întârziat, nu întârziam la ore. Când nu venea transportul școlar ajungeam mai târziu, iar o dată am ratat prima oră deoarece primul meu telefon nu a sunat. După acel incident, am setat să sune alarma zilnică. Alarma programată pe zile nu a fost bună de nimic.

Chiar și așa, visele în care întârziam la ore nu au lipsit. Se făcea că ajungeam fix după ce absența era scrisă în catalog sau după ce profesorul termina de făcut prezența. Uite de aceea e mai bine să fii mai la sfârșitul catalogului. Ai pauza mai lungă. Și cum ajungeam eu cu cinci minute întârziere, nu mă așezam în bancă, ci mergeam direct în fața clasei. Așa face orice elev care întârzie; merge să vadă absența. 🙂

Voi ce visați?

Legătură ușoară:

https://usor.ro/4995

Distribuie mai departe:

3 comentarii la "La noapte voi întârzia la școală"

  1. Mi se intampla des sa visez cum că am probleme și că mă cert cu diriginta ???

  2. Visez.. Dar nu despre scoala.. Cat despre scoala, eu eram tipul care imi faceam geanta in graba dimineata, cu cateva minute inainte sa plec la scoala, tinand cont ca stau foarte aproape de ea.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.