Înregistrare domenii gratuite numai din portalul Freenom

image

Astăzi o să reiau în discuţie domeniile gratuite despre care am scris cu mult timp în urmă, domenii cu extensiile .tk, .cf, .ml şi .ga.
De curând Dot.Tk a fost integrat în site-ul Freenom.com, site de pe care vă puteţi înregistra domenii cu extensiile amintite mai sus. Freenom oferea de mai mult timp posibilitatea înregistrării de domenii .tk, însă puteai face asta şi de pe Dot.Tk.

Valabilitate şi reînnoire
Domeniile gratuite sunt valabile un an, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade în ultimele două săptămâni de valabilitate. Adică, dacă ai înregistrat un domeniu pe 18 august 2014 şi ai setat perioada maximă de valabilitate (adică un an), acesta va fi valabil până la data de 18 august 2015. În august 2015, începând cu ziua a patra a lunii, ai la dispoziţie două săptămâni pentru a prelungi valabilitatea domeniului cu încă (maxim) un an. Şi tot aşa…

Probleme ce pot apărea
Cele mai întâlnite situaţii în care apar probleme pe Freenom sunt cele în care trebuie să scrii DNS-urile hostului pe care vrei să parchezi domeniul gratuit iar acestea nu sunt acceptate.
O altă problemă poate apărea când îţi dai seama în ultima zi că expiră un domeniu pe care îl foloseşti (încă). Eu am selectat reînnoirea unui domeniu când mai avea o singură zi de valabilitate, iar peste câteva zile a fost suspendat pentru că a expirat. De aceea este bine să reînnoiţi din timp domeniile, notând numărul comenzii. Acum câteva minute am mai solicitat prelungirea valabilităţii a unui alt domeniu, iar acum acel domeniu e valabil până prin august 2015. Deci se poate…
În caz de probleme şi nelămuriri, suportul tehnic ar trebui să vă lămurească şi, eventual, să remedieze şi situaţia.

Etichete:,

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.