Happy Halloween!

Sfânta noapte de Halloween e aproape. Deja e seară şi numai câteva ore ne mai despart de a treia cea mai importantă noapte din an, după cea a Revelionului şi cea a Sfintelor Paşti.
Magia acestei sărbători e că are câte puţin din toate: se aprind lumânări (prin bostani), se vopsesc (şi) ouăle, dar în special alte părţi ale corpului şi se pupă.

Halloween-ul e o sărbătoare 100% românească ce are la origini atitudinea omului când e nervos şi vorbeşte de tot sfinţii, pomeniţi în calendar pe 1 noiembrie. Ochii roşii-portocalii ai dovlecilor reprezintă ochii unui om supărat, ameţit şi român.

Prima dată această sărbătoare a fost celebrată în prima noapte din 31 octombrie a primului an în care s-a sărbătorit Halloween-ul. Ultima dată a fost sărbătorită ieri, în avans.

Cele mai importante de la acest eveniment numit Halloween sunt feţele tinerilor deveniţi vampiri ce sug. Sânge. Unele fete sunt în „acea perioadă a lunii”, deci +1 pentru vampiri.

Să nu o lungesc prea mult – oricum se lungeşte ea singură – închei prin a vă ura, în dulcele grai românesc, un sincer HEPII HELOUIN!

Acesta este un pamflet!

Un comentariu

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.