E timpul să mai scriu ceva

Nu am mai scris nimic aici și zilele au trecut. Nu a zis niciuna că mai stă puțin, să reușesc să scriu și eu ceva pe blog.

Astăzi e momentul să scriu ceva: CEVA. Nu, de fapt, altceva am vrut să scriu: ALTCEVA.

Mai bine nu mai scriu nimic și vă povestesc o fază petrecută acu’ ceva timp. Eram într-un magazin cu autoservire și mă plimbam printre rafturi. Tocmai ce am fost ieșit de la serviciu și eram cam obosit.

După ce am pus în coșul de cumpărături câte ceva, văd jos, lângă un raft, o bancnotă de 100 de lei. Cineva i-o fi pierdut, dar poate acel cineva e la raftul de lângă și se întoarce, dându-și seama că a rămas fără bani. Sau poate e o păcăleală (știți gluma cu bancnota legată cu ață?).

Clar nu erau banii mei, așadar nu aveam de ce să-i iau. Și nici nu am văzut cine i-a pierdut, ca să pot să-i spun că a făcut mizerie pe jos. ?

Banii aceia puteau fi banii cuiva pentru mâncare pe o săptămână. Nu aveam de unde să știu. Dacă i-aș fi luat, ar fi fost ca și cum aș fi furat din magazin. E același lucru.

Problema și mai mare e că banii au ajuns la altcineva. Nu la acela care i-a pierdut, ci un nene care a călcat pe ei, s-a făcut că își leagă șireturile și a palmat bancnota de sub talpa papucului. Metoda clasică.

Faza asta m-a făcut să-mi amintesc cum era să pierd eu niște bani. Noroc că a văzut cineva și mi-a atras atenția. Așa că vin cu un sfat.

Sfatul meu e să nu îți ții banii în același buzunar cu telefonul mobil. Poți să-i pui în husa telefonului, dacă are compartiment pentru bani. Poți să îi pui în portofel. Numai lângă telefon să nu-i lași.

Când ai scos telefonul din buzunar, la revedere… bani. Nici nu ești atent că ți-au căzut banii, căci ești atent la telefon.

3 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.