Din Tokelau în Mali

Mali este prima ţară din Africa ce oferă gratuit domenii de internet. Până ce domeniile să poată fi obţinute gratuit, doar aprox. 50 de site-uri din Mali aveau domeniu cu extensia ML. De altfel, în Mali, doar 4% din populaţie are acces la internet.

Domeniile .ML pot fi înregistrate pe freenom.com, majoritatea lor fiind gratuite. Interfaţa FreeNom este foarte asemănătoare cu cea a Dot.Tk, astfel încât nu ar trebui să fie vreo problemă în a înregistra un domeniu nou.
Pe FreeNom pot fi înregistrate atât domenii .ml, cât şi .cf sau .ga. În acest moment, acestea din urmă pot fi înregistrate doar contra cost. Domeniile .cf & .ga se află într-o perioadă “landrush” (informaţii). Începând cu data de 1 august, domeniile .cf ar trebui să poată fi înregistrate gratuit, iar de la 1 septembrie, cele cu extensia ga.

Dacă extensia ml pare să “sune” mai bine decât tk, .cf “sună” şi mai bine, mai ales că sall.cf pare să fie un domeniu numai bun pentru un chat. 🙂
Până vor fi “pe liber” şi domeniile .cf, zic să ne bucurăm de mâl de ml… chiar dacă nu suntem în Mali! B-)

Legătură ușoară:

https://usor.ro/932

Distribuie mai departe:

9 comentarii la "Din Tokelau în Mali"

 1. Smokey Lospa Ciprian | 28 iulie 2013 la 23:04 | Răspunde

  dap,gandeste-te cum ar suna de chat numele: prostule.cf , sau mamali.ga aaa?

 2. M-am gândit şi eu la mamali.ga. 🙂

 3. E o mica problema cu domeniile astea, nu prea merg ns-urile….ex: cele de la afraid.org, am incercat si cele de LA 000webhost, tot nu merg, si ca o ironie a sortii merg cele de la xtgem :)))

 4. Ştiu că merg cele de la xtgem, că am setat domeniul membrul.ml. Am observat şi eu asta cu dns-urile. Voiam să le setez pe alea de la alfahost. Probabil mergea să le setez doar atunci când am înregistrat domeniul… nu după aceea.

 5. daca setezi domeniu de pe pc merg si alte dns-uri dar doar daca le setezi din prima, cele de la afraid nu au mers nici din prima dar au mers cele de la 000webhost

 6. ideea e ca doar in ro domeniile free sunt motiv de barfa pentru ca asa-i romanu’…fala e mai importanta decat continutu, deci indiferent de extensie, conteaza ce prezinti

 7. Cam aşa. Banii fac diferenţa în românica noastră… banii daţi pe domenii & găzduire. De găzduire… hai că mai trebuie. Dacă ai site vizitat şi eşti pe un host ce pică / are probleme cu conexiunea la baza de date, degeaba ai domeniu.

 8. De afraid.org nu cred că ai nevoie. Poţi face aşa: https://vasileruscior.ro/690.html B-)

 9. UPDATE `infox24_usermeta` SET `meta_value` = replace( `meta_value` , ‘large’, ‘normal’ ) ;

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.