De ce scriu articole proaste pe blog

Am citit, până acum, câteva articole scrise pe diverse bloguri, articole (sau posturi/postări) în care este dovedit faptul că presa românească preia unele texte sau imagini de pe bloguri fără a avea măcar bunul simţ de a specifica sursa, chiar dacă cei mai mulţi bloggeri cer să fie întrebaţi înainte dacă sunt sau nu de acord să fie citaţi.

Să zicem că bloggerul X, pentru a mai creşte numărul vizitatorilor de pe blog, se documentează şi scrie un articol bun. Cel mai bun articol publicat de bloggerul X de până acum.
Pentru că şi-a dat toată silinţa şi a investit şi o sumă de bani în promovarea articolului său, a reuşit să adune în scurt timp un număr considerabil de comentarii.
A doua zi, unul din ziarele importante din ţară (să-i zicem Y) publică online acelaşi articol. Fără sursă, fără nimic. Bineînţeles că acel articol nu a ajuns din senin acolo, ci a fost copiat.
În doar câteva minute, respectivul articol împânzeşte întreg internetul, iar toţi dau ca sursă site-ul ziarului Y. Presupunând că bloggerul X eşti chiar tu, ce ai face?

Eu scriu doar articole proaste pe blog, deci şansele de a ajunge în această situaţie sunt minime. Totuşi, ele există. 🙂


image

Etichete:, ,

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.