De ce să cumperi o mașină de la un dealer și nu de la un samsar

Salutare! Dacă intenționezi să îți cumperi o mașină și ai ajuns aici, am rugămintea să citești informațiile de mai jos. S-ar putea să te ajute.

Înainte de toate, însă, trebuie să stabilim ce înseamnă samsar. Definiția ca la carte, nu ce înțelege fiecare atunci când aude de samsari.

SAMSÁR, samsari, s. m. Persoană care intermediază afaceri de vânzare-cumpărare; misit. ♦ Fig. Persoană care face din orice lucru obiect de negoț. – Din tc. simsar, bg. samsar.

Încep cu definiția la modul figurat, căci fiecare persoană care intermediază afaceri de vânzare-cumpărare face asta. Dicționarul zice că samsarul face din orice lucru un negoț. Asta mă face să mă simt păcălit, de cele mai multe ori. Îmi cere o sumă de bani mai mare și încearcă să mă convingă că atât valorează mașina pe care intenționez să o achiziționez.

În cazul în care reușește să vândă fără prea multă negociere… aia e. Îmi merit soarta, cum se spune. Pentru că puteam să apelez la un dealer auto.

Diferențe dintre un dealer auto și un samsar

Definiția din dicționar a cuvântului dealer este destul de apropiată cu cea a samsarului. Tu nu trebuie să te lași păcălit.

Un dealer auto nu-ți va cere de trei ori prețul mașinii doar de dragul de a negocia. Dacă te interesează masini de vanzare Timisoara și studiezi piața, vei observa că dai cât face.

car

Pentru că o mașină nu trebuie să fie doar frumoasă. Un samsar va încerca prima dată să-ți ia ochii, cum se spune. Tu știi vorba cu „afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”, așa că nu te oprești la ceea ce se vede.

Informațiile pe care le primești atunci când vorbești cu un samsar nu sunt întotdeauna cele care contează. Acesta va omite să-ți spună ceea ce ar putea să scadă din prețul propus de el. În schimb, atunci când cumperi de la un dealer auto știi exact ce cumperi. Starea tehnică contează cel mai mult, până la urma urmei.

La auto second hand Timisoara găsești ceea ce cauți. Iar dacă nu ești hotărât, e chiar mai bine. Compari mașinile între ele și iei o decizie. Iar dacă nu te descurci, poți cere ajutorul consilierilor de vânzări. Cu o experiență de peste cinci ani în domeniu, aceștia te vor ajuta să alegi un autoturism din cele aproximativ 40 disponibile, direct din stoc.

Un alt avantaj îl constituie modalitățile de plată. Poți plăti cu cardul, în caz că nu umbli cu mulți bani cash la tine. Samsari cu POS-ul la purtător nu am văzut.

Să nu mai vorbim de credite. Un dealer autorizat îți dă posibilitatea să îți faci credit, pe când un vânzător privat face asta… doar dacă e cămătar. Eu nu m-aș încurca cu cămătarii pentru o mașină.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.