La ce să te aștepți atunci când îți cumperi smartphone de pe internet

E Black Friday încă de câteva zile pe anumite site-uri de pe care poți cumpăra online electronice și electrocasnice. Pe altele încă nu este vineri, dar nici mult nu mai e. Reduceri peste reduceri, oferte de neratat și promoții bune. Toate țin de rapiditate.
Alergând după un preț excelent, poți cumpăra un produs inutil. De exemplu, telefoanele mobile sigur au prețuri bune. Cumpărând repede, căci se termină stocul, te poți alege cu diverse probleme ale telefonului. Dacă ai fi știut de ele, nu ai mai fi cumpărat.

Ecran gălbejit

Tableta Ax4 Nano, cumpărată online, avea un display mediocru. Deși oamenii scriau recenzii în care menționau acest lucru, la un preț mic s-ar putea să nu mai ții cont de aceste „detalii”. Și e păcat, că tre’ să o returnezi. Din păcate, nu este singurul exemplu. În cazul tabletei menționată mai sus, ecranul este un LCD TFT foarte ieftin. Există și telefoane care afișează culoarea albă ca fiind galben. De fapt, un alb gălbejit, ce nu-mi place deloc. 

Sunet mediocru

Îți dorești un telefon pe care să-l auzi atunci când sună, nu? Cumpărând fără să te informezi, eventual să vezi înainte niște review-uri video cu produsul în sine, te poți alege cu un telefon mutălău. 🙂

Semnal GSM slab

Aici situația e mai delicată. Am văzut telefoane ce stau prost la capitolul semnal din cauza ramei de aluminiu din jurul telefonului. Altele stau prost cu semnalul c-așa vor ele. Aluminiul dă senzația de rezistență și de design premium, dacă finisajele sunt făcute cum trebuie. Partea proastă e că iarna aluminiul este mai rece decât plasticul și faci reumatism la mână. 🙂

Telefon greu de ținut în mână

Ultimul aspect mai greu de verificat atunci când cumperi online ține de utilizare. Ne dorim telefoane cu autonomie bună, deci cu câți mai mulți mAh. Cu cât mai mulți mAh, cu atât mai mare devine telefonul. 4000 mAh fac ca un telefon de 5 inch să aibă cam 200 de grame. Dacă vorbim de 5000 mAh sau mai mult, deja telefonul devine cărămidă. Patru mii de miliamperi oră nu înseamnă neapărat că telefonul ce are o baterie de această capacitate va funcționa mai mult timp decât un altul cu o baterie de 3000 mAh. Ține și de soft. Totuși, oricât de bine ar fi optimizat softul, consider că minim 2300 mAh pentru un telefon de 5 inch cu caracteristici modeste sunt bineveniți.

Un adevărat chilipir

Fiindcă vreau să închei într-un ton optimist, vă spun că vă puteți cumpăra cel mai bun smartphone la cel mai bun preț. Așteptați-vă la asta.

Spor la vânat reduceri și cumpărați cu ochii deschiși!

Etichete:

4 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.