Cum să nu pierzi aplicaţiile pe care le dezinstalezi

Cum să nu pierzi aplicaţiile pe care le dezinstalezi

Poate ai instalat până acum din Magazinul Google Play vreo aplicaţie de care n-ai avut nevoie, aşa că ai dezinstalat-o în scurt timp. Mai târziu ţi-ai dat seama că aveai nevoie de respectiva aplicaţie şi mai bine nu o dezinstalai. O descarci iar, mai ales dacă mai ai puţini MB din extraopţiune şi aplicaţia are peste 10 – 15 MB?

Pentru astfel de situaţii există metoda de mai jos. Nu necesită root şi funcţionează doar în cazul aplicaţiilor ce pot fi mutate pe card. Pentru dispozitive rootate există Titanium Backup. 🙂

Asigură-te că ai instalat pe telefon sau tabletă un explorator fişiere serios. Eu o să exemplific folosind ES File Manager.
Din Setări › Aplicaţii, caută aplicaţia pe care intenţionezi să o dezinstalezi şi mut-o pe cardul microSD (dacă nu e deja pe card).

Deschide aplicaţia ES File Manager (ES Explorator Fişiere) şi pe sdcard creează un folder nou, să spunem Aplicaţii de instalat, folder în care vei păstra pachetele (fişierele) apk.

Acum du-te în folderul mnt.

image

Apoi în asec.

image

Caută folderul aplicaţiei (apk) pe care nu vrei să o pierzi. Eu am căutat folderul aplicaţiei Opera Mini beta.

image

Intră în folder şi copiază fişierul pkg.apk.

image

„Lipeşte” fişierul în folderul pe care l-ai creat la început.

image

Redenumeşte fişierul pkg.apk din folderul Aplicaţii de instalat în ceva mai uşor de găsit, cum ar fi numele aplicaţiei.

Acum poţi dezinstala aplicaţia. Datele aplicaţiei nu se păstrează. Pentru a o reinstala, nu ai decât să o cauţi în Aplicaţii de instalat şi să o reinstalezi, fără a mai fi nevoit să o descarci din Google Play.

5 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.