Cum să nu mai editezi fişierul functions.php în WordPress

image

WordPress poate fi modificat după bunul plac. Ca dovadă stau miile de module ce pot modifica un blog până se ajunge ca acesta să nu mai poată fi recunoscut. Se poate îmbunătăţi experienţa cititorilor, oferind diverse unelte, de la posibilitatea de a se abona la articole şi comentarii, până la editarea lor.

Unele modificări se pot face rapid, fără prea multă bătaie de cap. Puteţi ruga pe cineva să vă dea bătaie de cap, dacă simţiţi nevoia.
Un exemplu de astfel de ajustare găsiţi aici. După cum puteţi observa, e un cod scurt ce trebuie introdus în fişierul functions.php al temei activate. Problema e că o dată cu instalarea pe blog a unei actualizări a temei respective, fişierele sunt înlocuite. Deci, şi functions.php.

Ce am făcut eu:
Am creat un folder cu numele unelte-adaugate în folderul în care sunt modulele (plugin-urile) WordPress, adică în /wp-content/plugins.
În folderul nou, am creat 2 fişiere:
index.php, pe care l-am lăsat fără conţinut;
unelte-adaugate.php, fişier în care am adăugat următorul cod:

<?php
/*
Plugin Name: Unelte adaugate
Plugin URI: http://facebook.com/maniablogurilor
Description: Utilităţi adăugate de mine.
Author: VASI le R
Version: 1.0
Author URI: https://vasileruscior.ro
*/

După acest cod, începând cu rândul următor, am adăugat acele coduri pe care, în mod normal, aş fi trebuit să le adaug la sfârşitul fişierului functions.php.
La final, am activat modulul.

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.