Cum să îmbunătăţeşti traficul organic pe blogul personal

Articolul ce-mi aduce cel mai mult trafic organic este acesta. Cred că este articolul de pe blog cel mai bine plasat în căutările pe Google pentru extraopţiunea MyWay, extraopţiuni 2 euro Telekom şi alte expresii similare. Chiar şi căutări ca extraopţiuni 3 euro au adus câţiva vizitatori pe acest blog.

Am stat şi m-am gândit tocmai de ce doar articolul respectiv are zilnic câţiva cititori, iar celelalte doar din an în Paşti. Şi am ajuns la o concluzie, sper eu, corectă: ceea ce-ţi aduce vizitatori acum, îţi va aduce vizitatori şi-n viitor.

Evrika, o să ziceţi! Daţi-mi voie să aduc completări.
Acu’ aproape doi ani am avut acest concurs pe blog. Era ceva simplu, netentant pentru unii, dar a avut câţiva participanţi. Nu a adus o creştere majoră de trafic acel concurs, dar perioada a fost una bună.

Câteva din cuvintele din conţinutul respectivului articol au fost chiar „3 euro”, „Cosmote” şi „Frog”. Cum cartele Frog nu mai există, nu mai există nici vânătorii de broaşte mov. Vânători fără puşcă există. Vânători de concursuri vreau să zic. 🙂

Atunci când ai blog personal încerci să scrii lucruri la care te pricepi. Nu poţi scrie despre orice— mult şi prost. Nu ai cum să fii expert la toate. Poţi doar să te lauzi că eşti.
Aşadar, poţi creşte traficul organic pe blogul personal scriind despre ceea ce ştii. Apoi, un concurs ar trebui să atragă vizitatori pe blog. Dacă ştii ce să oferi, sigur vei avea participanţi, iar acolo unde este lume multă, este şi domnul motor de căutare Google. Şi nu doar el. De aceea e important ceea ce oferi ca premiu la concurs: să aibă legătură cu ceea ce scrii pe blog şi vrei să-ţi aducă trafic organic.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/2246

Distribuie mai departe:

5 comentarii la "Cum să îmbunătăţeşti traficul organic pe blogul personal"

  1. E greşit că e corect sau e corect că e greşit? 🙂

  2. Cred ca sunt mai multi factori care conteaza…daca ma uit la data articolului tau, vad ca este undeva prin august, adica in perioada dinainte ca cei de la Telekom sa isi faca intrarea cu surle si trambite. In septembrie, oricum pe Telekom s-au inregistrat foarte multe cautari, iar articolul tau fiind deja indexat si probabil cu ceva authoritate in ochii lui Google, probabil ca a fost pozitionat ceva mai bine, de aici si numarul mare de accesari…

  3. Intradevar un concurs iți poate aduce mult trafic, dar poți încerca și pe grupuri de Facebook.

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.