Cum să foloseşti Wifi-ul pentru transferul fişierelor

Atunci când vine vorba de a trimite fişiere (de cele mai multe ori, poze), spunem aproape instinctual: activează bluetooth-ul.

Bluetooth-ul este cel mai la-ndemână dacă îţi propui să trimiţi nişte poze de pe un dispozitiv mobil pe celălalt. Dacă trimiţi poze sau clipuri video de pe un smartphone pe celălalt, ai putea lua în calcul trimiterea acestora prin Wi-fi. Este necesar ca (1) ambele „dispozitive” să aibă Wi-fi şi (2) funcţia hotspot măcar unul dintre acestea. Aşadar, funcţionează şi de pe o tabletă pe cealaltă sau de pe un smartphone pe tabletă (şi invers), dacă se îndeplinesc condiţiile (1) şi (2). Şi între un calculator şi un smartphone se poate, dar acolo cablul de date e mai… sfânt.

Cum să foloseşti Wifi-ul pentru transferul fişierelor

Cum partajezi fişiere prin Wi-fi de pe Android pe Android
O să las la o parte cazul în care ambele dispozitive au funcţia Wi-fi direct şi voi explica cum poţi partaja fişiere prin intermediul aplicaţiei ES File Manager.

Pasul 1. Activează funcţia Hotspot Wifi pe unul din dispozitive şi configureaz-o astfel încât să ştii parola prin care te poţi conecta în „pasul 2″. Găseşti această funcţie în Setări.
Pasul 2. Activează Wifi-ul pe celălalt dispozitiv. După activare, vei găsi reţeaua creată de pe primul dispozitiv. Conectează-te la ea. Acum partajezi conexiunea la internet (dacă ai) a primului dispozitiv pe cel de-al doilea, dar poţi partaja şi fişiere. Iată cum:
Pasul 3. Intră în aplicaţia ES File Manager / ES Explorator Fişiere şi selectează ceea ce vrei să trimiţi. Din meniul Mai mult, alege Partajează, apoi Trimite prin LAN. Îţi va apărea un dispozitiv găsit, îl selectezi şi alegi pictograma de trimitere.
Pasul 4. Pe celălalt gadget, alege locaţia în care va fi salvat / vor fi salvate fişierul/fişierele.
Pasul 5. După ce-ai partajat tot ce-ai vrut, dezactivează Wifi-ul şi Hotspot-ul. 😉

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.