Cum să asculți la radio muzica ce-ți place

Dacă vrei să asculți la aparatul de radio muzica de pe telefonul mobil sau de pe calculator, trebuie să știi că tehnologia îți permite să faci asta fără a trage cabluri prin toată casa.

Am în casă destule dispozitive cu radio FM. De la telefonul mobil până la un sistem audio ce, pe lângă redarea de pe CD, are și radio FM. Cum nu-mi place să întind cabluri, am achiziționat de la Altex un emițător FM Tuadia Voice. Acesta îl conectez la orice ieșire jack de 3.5 mm (mufă căști/boxe), îl pornesc și setez frecvența, iar acesta va începe să emită pe acea frecvență.
De la o distanță de 1,5 – 2 metri de antena receptoare a aparatului de radio, ceea ce se va auzi la radio va avea o calitate bună, sunetul stereo și fără „fâșâit”. Cum crește distanța dintre antena aparatului de radio și emițătorul FM, cum apare un zgomot de fundal puțin deranjant dacă asculți muzică la volum mic. În ce privește sunetul mono, acel ușor fâșâit nu mai apare, se aude clar chiar și de la o distanță de 10 – 15 metri. Semnalul trece și prin pereți, așadar puteți asculta ce vă place și din altă cameră. Partea bună e că puteți pune toate aparatele de radio din casă pe frecvența setată pe emițător și veți auzi aceeași muzică.

Tuadia Voice îți permite să emiți pe orice frecvență de la 87,5 MHz la 108 MHz. E important să alegi o frecvență liberă, chiar dacă semnalul emis de acest emițător va intra peste programul de radio.
Atunci când îl pornești, afișajul emițătorului va fi iluminat mai intens, urmând ca după câteva secunde luminozitatea să se reducă pentru ca micul acumulator încorporat să nu se descarce complet decât după vreo 3 – 4 ore.

TUADIA Voice

5 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.