Cum să ai parte de un somn bun în orice moment al zilei

Acum ceva timp auzeam vorbindu-se despre astenia de primăvară și despre starea de oboseală și amețelile ce vin la pachet odată cu ea. Trebuie să recunosc că și pe mine m-a prins puțin ăsta primăvară, însă a trecut repede. Mai greu mi-a fost cu trecerea la ora de vară.

Trecerea la ora de vară încearcă să te atenționeze, cumva, încă de prin luna martie, că vine vara. Ăsta nu-i un lucru rău, însă eu în anotimpul cald dorm ziua ceva mai mult. Îmi place vara, nu mă înțelegeți greșit, doar că nu sunt prieten cu temperaturile ridicate.

Nopțile sunt scurte, de aceea măcar o oră de somn după-amiaza este binevenită oricând. Cunosc persoane care adorm foarte greu ziua, dar noaptea dorm neîntorși. Întotdeauna este loc de mai bine, de aceea am câteva sfaturi… ca să fiți mai odihniți.

Iată cum poți să ai parte de un somn odihnitor:

  1. Fă întuneric în casă. În cazul în care vrei să dormi ziua, niște rulouri exterioare din aluminiu la geamuri te-ar ajuta enorm. Faci beznă în cameră și te păcălești că e noapte. Mai ceva ca Păcală.
  2. Tehnologia a evoluat, așa că există soluții și pentru cei ce nu suportă bezna totală. Becurile inteligente sunt din ce în ce mai răspândite și accesibile, totodată. Achiziționezi un astfel de bec și îl setezi, direct de pe telefonul mobil, să lumineze în culoarea ce te relaxează cel mai mult. Restul vine de la sine.
  3. Un somn bun înseamnă un pat bun. O mare parte din viață o petrecem în pat. Viața trece, noi dormim. Atunci când cumperi un pat, trebuie să te gândești că te vei folosi de el, ca să zic așa. Nu e ca un blender, pe care îl folosești din An în Paști. Ai nevoie de ceva trainic, confortabil și, nu în ultimul rând, modern. Dormitor din lemn masiv de stejar ce are toate calitățile enumerate de mine. În funcție de modelul ales, pe lângă pat mai primești și o noptieră, o comodă și/sau un dulap. Toate asortate și pe gustul tău.

mobilier din lemn masiv

  1. Lasă fereastra deschisă toată noaptea. Totuși, nu uita de perdea. Dacă nu ai plasă deasă la fereastră, vei fi sărutat dulce-dulce, până la sânge, de țânțarii hoinari.
  2. Evadează din prezent. Pregătește-te pentru tărâmul viselor gândindu-te la ceea ce ți-ar plăcea să visezi. Cine știe? Poate, poate…

Fie că vrei, fie că nu, trebuie să te odihnești. Lipsa somnului pentru perioade foarte lungi de timp poate duce la epuizare și la dereglări ale organismului. Așa că acum, după ce ai citit acest text, mergi și trage un ? de somn.

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.