Cum poți cumpăra domenii și găzduire web dacă nu ai card bancar

Deși mi-a plăcut întotdeauna că domeniile .ro puteau fi înregistrate pe o perioadă nelimitată, nu am înregistrat niciun domeniu pe viață. Și bine am făcut, căci s-au schimbat regulile.

În luna octombrie a anului 2014 am cumpărat domeniul acestui blog. De pe fostul DespreGazduire, actual Gazduire.Net. Chiar în prima zi a lunii am făcut comanda, însă cu plătitul părea să fie mai dificil. Nu aveam niciun card bancar, nici cont PayPal. Așa că am ales să plătesc numerar, la bancă.

Am copiat factura proformă pe un stick și am mers cu ea la cineva să o scoată la imprimantă. După care, am mers la BCR. Intram, pentru prima dată în viața mea, într-o bancă. Poate părea curios, însă nu am avut nicio socoteală cu nicio bancă din România până la vârsta de 20 de ani.

Era o zi ploioasă, știu că am lăsat umbrela undeva la intrare. Mi s-a cerut cartea de identitate și am fost trecut în baza lor de date. Am fost întrebat dacă vreau să-mi fac cont bancar la ei, însă am refuzat politicos.

Am plătit, pe lângă suma de pe factură, un comision de depunere numerar de patru lei. Nu a fost mai dificil. Mult mai ok decât în cazul în care alegeam să plătesc prin SMS, de exemplu.

Etichete:, ,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.