Cum oferi feedback comentatorilor dacă folosești cache

Zilele acestea am făcut pe blog mici modificări ce nu țin neapărat de blogging. Atât am putut. Niciun articol nou, că nu-s idei.

Să zicem că citiți blogul lui Vali Petcu, ați scris măcar un comentariu pe blogul lui și ați observat că după ce scrieți un comentariu și îl trimiteți, nu se întâmplă nimic. Comentariul intră în moderare, însă nu apare niciun mesaj sau notificare din cauza modulului de cache.

Dacă sunteți bloggeri și noțiunea de cache vă sună cunoscută, s-ar putea să vă fi întâlnit cu situația aceasta și pe blogurile personale. După ce scrie omu’, nu apare că i-a intrat comentariul în moderare. Din fericire, se poate face ceva și e simplu. Simplu de tot. 🙂

Această metodă implică adăugarea unei variabile după adresa articolului imediat ce a fost trimis comentariul. Modulele de cache sunt setate „by default” să nu salveze fișiere statice pentru paginile ce au astfel de variabile. Tot ce trebuie să faceți este să editați fișierul wpcommentspost.php. Acest fișier se află în directorul principal în care este instalat WordPress-ul.
Înainte de wp_safe_redirect( $location ); (penultima linie) adăugați următoarea linie de cod:

 $location = str_replace('#com','?pcom=1#com',$location);

Asta e tot. Modificarea aceasta trebuie să o faceți după fiecare actualizare a WordPress-ului (exemple: de la 4.7.2 la 4.8, de la 4.8 la 4.8.1 etc.).
Verificați, apoi – în cazul în care tot nu apare că a intrat comentariul în moderare – puteți afișa un mesaj. Adăugați în fișierul footer.php al temei pe care o folosiți sau folosind un plugin ce adaugă cod în partea aceea a paginii următorul javascript:

<script type="text/javascript">function getQueryVariable(variable)
 {
 var query = window.location.search.substring(1);
 var vars = query.split('&');
 for (var i=0;i<vars.length;i++) {
 var pair = vars[i].split('=');
 if(pair[0] == variable){return pair[1];}
 }
 return(false);
 }
 if(getQueryVariable('pcom') == 1) {alert('Comentariul a fost trimis. Unele comentarii necesită aprobare, altele sunt publicate automat.');}</script>

Succes!

Etichete:,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.