Cum e fără Jetpack și ce alternative folosesc

Jetpack de WordPress.com este un plugin WordPress puternic. Conține mai multe unelte care îți fac viața de blogger mai simplă. De unele ai nevoie, de altele nu, însă le găsești pe toate într-un singur loc.

Jetpack funcționează conectat la WordPress.com. Există un filtru pe care îl poți scrie într-un fișier al temei tale și „rupi“ această conexiune, însă nu mai funcționează exact ce te interesează mai mult.

A trecut mult timp de când am renunțat la Jetpack. De atunci însă, am tot căutat alternative care să facă doar ce mă interesează pe mine. Îți voi enumera câteva, în caz că te interesează.

Google Analytics – pentru statistici. Statisticile oferite de Jetpack sunt mai mult decât suficiente pentru majoritatea bloggerilor. Dacă renunți la Jetpack, Google Analytics e ceea ce ai nevoie în continuare. Vei fi uimit ce multe poți afla.

Zapier.com – pentru distribuire automată pe Facebook. Atunci când am renunțat la Jetpack, această funcție mi-a lipsit cel mai mult. Site-ul zapier.com te ajută în acest sens. Atunci când publici ceva pe blog, feed-ul RSS al blogului (disponibil la www.adresa-blogului-tau.tld/feed) se modifică. Zapier.com vede lucrul acesta și postează pe Facebook.

MailChimp for WordPress – pentru newsletter. Blogul acesta nu are nevoie, cel puțin momentan, de newsletter. Poți afla de noutăți de pe pagina noastră de Facebook sau poți primi notificări direct în browser. Dacă vrei să primești astfel de notificări, intră pe pagina Despre mine și acceptă notificările. Există bloguri care au newsletter, iar MailChimp e o variantă.

Lightweight Subscribe To Comments – pentru abonare la comentarii (prin e-mail). Soluția cea mai simplă pe care am găsit-o. Acest plugin face exact ce trebuie, fără a fi necesare prea multe configurări.

Inline Related Post – pentru articole similare. Acest plugin este activ și pe acest blog.

WPS Hide Login – pentru a ascunde pagina de autentificare. Muți pagina de logare la o altă adresă, pe care să o știi doar tu. Un plugin folositor, zic eu.

Widget Visibility Without Jetpack – vizibilitate widget (piesă). Prin intermediul acestui modul poți alege, de exemplu, ca anumite widget-uri să fie afișate doar pe prima pagină.

WP Fastest Cache – pentru Photon. Pe lângă faptul că îți face blogul mai rapid, acest plugin are și CDN by Photon. Dacă vrei să folosești în continuare Photon, poți să o faci și fără Jetpack.

Notificări – setezi să primești e-mail. WordPress poate să-ți trimită mail de fiecare dată când cineva scrie un comentariu pe blogul tău.

Offline Alert – notificare atunci când a picat serverul. Dacă vrei să știi primul că blogul tău e picat și te interesează când nu poate fi accesat, ai mai multe posibilități de a te informa. Eu folosesc o aplicație pe Android. Synapse – Web Monitoring se numește și este gratuită, în Google Play. Mă anunță exact ceea ce vreau să știu.

Sunt convins că nu ai nevoie de toate modulele de mai sus, însă ai de unde alege. În caz că nu ai găsit ceea ce te interesează, scrie un comentariu.

Etichete:,

7 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.