Cum cureți zăpada eficient

A nins. Zăpada s-a lăsat așternută pe câmpuri, pe dealuri, pe drumuri. O iarnă așa cum trebuie să fie. O vorbă zice că dacă iarna este frig și ger, vara va fi caniculară și vom simți canicula pe deplin.

Că s-a așezat zăpada pe câmpuri și pe dealuri… nu avem nimic de obiectat. Cu drumurile avem noi ce avem. Trebuie să plecăm la serviciu, să cumpărăm două-trei pâini (cine cumpără numai o pâine?), trebuie să ne mai întoarcem și acasă. Ce ne facem când drumurile sunt rele?

Cineva mi-a recomandat să-mi cumpăr ATV pentru a trece prin noroi. N-am făcut-o, chiar dacă am găsit ATV de vanzare la preț ok. A doua zi a nins și drumul a fost acoperit de zăpadă.

Am văzut la televizor un reportaj în care niște oameni dintr-un sat s-au plictisit să aștepte primăria ca să vină să curețe drumurile, așa că au ieșit la treabă. Unii cu lopețile, alții cu „energizante”, iar unul singur a luat ATV-ul. De ATV a montat un plug improvizat din scânduri și grinzi, după care a ieșit pe ulița satului.

În lipsa tractorului ce deszăpezește străzile, ATV-ul a făcut în jumătate de oră ceea ce puteau face câțiva oameni cu lopețile în opt ore. Drumul a devenit practicabil după „operațiunea ATV-ul”, urmând ca cineva să vină cu săculețul cu nisip și să împrăștie material antiderapant. Nisipul putea fi aruncat și de cel de pe ATV, cântând Sorcova, vesela. La sfârșit, sătenii urmau să plătească semănătura cu nuci și colăcei.

Lăsând gluma la o parte, un ATV mi-ar fi fost de folos atunci când drumul era plin de noroi. O parte din noroiul de pe drum ajungea pe mine și pe caroseria atelajului, astfel făceam un bine comunității. Când ningea, îi atașam un plug sau o cupă. Un drum mai curat, o lume mai bună. 🙂

Etichete:, ,

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.