Comenzile din China – joc de loterie?

A trecut ceva timp de când nu am mai scris despre comenzile pe care le-am făcut pe site-urile din China, în special pe Gearbest. S-a mai schimbat câte ceva în ultima perioadă, așa că o să încerc să vă spun esențialul… asta în caz că vă tentează prețurile chinezăriilor. 🙂

Prima comandă, o tabletă Teclast low-cost. Prețul din depozitul european apropiat de cel din depozitul chinezesc. Gearbest expediază produsele cumpărate din depozitul european cu Poșta Maghiară. Coletele pleacă din UK cu One World Express, în Ungaria sunt preluate de Magyar Post, după care ajung în România și intră în atenția celor de la Biroul de Schimb Internațional (BSI) din București. Ideea e că a durat aproximativ o lună de zile până a ajuns tableta din Marea Britanie la mine acasă. Deja credeam după două săptămâni în care numărul de urmărire nu a primit nicio actualizare că s-a pierdut coletul. De pe 15 iunie până pe 9 iulie nu s-a actualizat nimic. Abia în seara de 9 iulie apărea că a fost trimis coletul din Ungaria către România. Pe 18 iulie am intrat în posesia lui, fiind adus de poștaș.

Altă comandă, alt site. Un tricou cu leduri trimis de MiniInTheBox. Nu mai făcusem nicio comandă pe acest site, așa că am zis să încerc. Coletul a fost trimis pe 23 iunie prin postNL – untrack, adică Poșta Olandeză fără număr de urmărire. Coletul avea doar un număr de serie de forma PNL1234567890, număr ce nu poate fi urmărit. După o perioadă bună de timp, adică pe 4 august am primit aviz cum că să mă prezint la poșta vamală din Rădăuți pentru a intra în posesia mult-așteptatului tricou. Cum m-am așteptat, coletul avea o etichetă galbenă aplicată și de aceea a ajuns acolo, căci voluminos nu era. De regulă, coletele mici trimise prin postNL ajungeau direct la poștaș, neavând nicio etichetă galbenă aplicată.

Ca idee, toate coletele trimise prin Magyar Post au ajuns direct la poștașul din oraș, indiferent de unde au fost trimise. Din păcate, cei de la Gearbest nu mai trimit produse din China către țări din Europa prin Poșta Maghiară. Mai nou, coletele chinezești sunt trimise cu Poșta Cehă și au număr de urmărire cu CZ. Mai mult, au eticheta galbenă aplicată și ajung la poșta vamală. Aproape tot ce am cumpărat de pe Gearbest în ultimul timp a ajuns sau urmează să ajungă la poșta vamală. Excepție face un colet de dimensiuni mici trimis prin Poșta Belgiană. Se pare că din cauza numărului de urmărire prea lung, coletele trimise prin Belgia nu pot fi urmărite în România și odată ajunse în România, unele dintre ele „se evaporă” și nu mai ajung la destinație decât foarte târziu sau chiar niciodată. Deocamdată chinezii se feresc și de ei atunci când vine vorba de obiecte de valoare.

Rămâne de văzut ce va fi.

Etichete:

4 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.