Clasa 0 va fi recuperată până la sfârşitul lui 2017

clasa 0 va fi recuperată până în 2017

După cum bine ştiţi, clasa pregătitoare sau clasa 0 a fost introdusă abia din anul şcolar 2012 – 2013, cu 5 ani mai târziu decât ar fi fost normal.
În 2007, o dată cu intrarea României în Uniunea Europeană, ţării noastre i-au fost impuse diferite practici valabile la nivelul întregii uniuni. Printre acestea se numără şi cea prin care învăţământul obligatoriu trebuie să aibă cel puţin 9 clase.
Acum România riscă amenzi de 1,2 miliarde de EURO din cauza neaplicării acestei reguli începând cu anul şcolar 2007 – 2008.

Din fericire pentru Guvernul României, o soluţie există. Ea a fost discutată de parlamentari înainte de vacanţa pe care o au aceştia cu ocazia alegerilor prezidenţiale, urmând ca o decizie finală să fie luată până la sfârşitul lunii noiembrie, a.c.

Din fericire, am reuşit să amânăm decizia Comisiei Europene de a aplica sancţiuni asupra ţării noastre până la finele anului 2017.
Sunt vorba de doi ani şcolari, 2015 – 2016 şi 2016 – 2017, în care toţi copiii ce nu aveau 18 ani împliniţi la momentul aderării României la Uniunea Europeană (n.n. 1 ianuarie 2007) şi au trecut direct de la grădiniţă în clasa I, vor recupera clasa 0 într-unul dintre aceşti doi ani şcolari.

Asta e aproape tot din ce-am găsit pe site-ul Guvernului României. Mai e un paragraf în care este prezentată o statistică a elevilor ce nu au făcut clasa 0 şi nu au terminat, încă, clasa a unsprezecea. Ei vor trebui să facă această clasă 0 în anul şcolar 2015 – 2016, apoi să urmeze studiile de la „clasa” rămasă o dată cu începerea anului şcolar 2016 – 2017.

Nu vor recupera clasa pregătitoare:
– cei ce sunt acum în clasa A XII-A;
– cei ce au terminat (între timp) liceul şi au intrat la facultate sau la o şcoală postliceală.

Ceilalţi, indiferent că şi-au găsit sau nu un serviciu, vor recupera clasa 0 într-unul din cei doi ani şcolari – la alegere – amintiţi mai sus. 😐

foto: cugetliber.ro

Legătură ușoară:

https://usor.ro/1942

Distribuie mai departe:

5 comentarii la "Clasa 0 va fi recuperată până la sfârşitul lui 2017"

  1. Ahahaha. Pentru că ei sunt tâmpiţi plătim noi?! Da, retardaţi. Mai au şi talent pe deasupra!

  2. flori de mucegai | 9 octombrie 2014 la 19:50 | Răspunde

    Nici nu vreau sa aud despre greselile lor, au facut si fac in continuare si nimeni nu reuseste sa faca o schimbare in tara asta.

  3. e la misto sau…?!
    oricum sunt unii care abia stiu sa scrie.. poate cu ocazia asta invata. 🙂

  4. :)) Bună dimineaţa, soare!

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.