Cine vine cu mine în Maldive?

Cine vine cu mine în Maldive?

Maldive este cea mai mică ţară din Asia, din punct de vedere al populaţiei şi al suprafeţei. În antichitate, ţărmurile insulelor primeau călătorii rătăciţi. Aceste ţărmuri rămân şi în ziua de astăzi primitoare, oferind un paradis relaxant oricărui vizitator. Maldive atrage atenţia oricui doreşte câteva zile de relaxare datorită naturii care îţi taie răsuflarea şi a frumuseţii mediului înconjurător. (sursa)

Vreau să plec departe. Pe Marte încă nu m-am gândit să merg, căci nu sunt peisaje. În schimb, aş merge în Maldive, dar am o problemă: nu ştiu limba divehi. Dacă aş şti limba lor, chiar mâine aş pleca spre Insulele Maldive. Circuite turistice sunt câte vreţi. 🙂

Oare de ce n-am fost până acum în Maldive? Sunt prea patriot sau prea sărac? Sau poate prea singur?
Încă nu am reuşit să găsesc răspunsurile le aceste întrebări. Poate mă ajutaţi voi…

Până acum credeam că nu sunt făcut pentru a fi turist. Când am văzut cum arată destinaţiile exotice către care pleacă lumea, în general, m-am mai gândit de ce am fost făcut acum 21 de ani, şi m-am decis: mă fac turist.

Sunt de părere că turiştii sunt de mai multe feluri, după modul în care se comportă în vacanţe.
Turistul — trăieşte clipa
… ştie să se bucure de fiecare clipă pe meleaguri străine, fără să pună frână dorinţelor şi fără să-i pese ce zic ceilalţi oameni. Mai ales atunci când nu îl cunoaşte nimeni. Acest tip de turist poate fi, fără nicio problemă, turistă. Îşi face poze mai puţine, dar bune, nu ca:
Turistul — fotograf amator
Acest tip de turist face poze cu telefonul mobil. Chiar şi în Maldive dacă ar fi, acesta ar face poze cu camera de 2 Mpx. Îşi face selfie-uri destul de rar. Nisipul, Oceanul Indian sau soarele sunt laitmotivele pozelor acestuia. Chiar dacă pozează tot ce prinde, se bucură de prezenţa unui peisaj frumos, nu ca:
Turistul — eu nu deranjez
Îşi plănuieşte din timp pe unde vrea să meargă şi de ce. Încearcă să nu-i deranjeze prea mult pe cei din jur şi nici nu-i place să fie deranjat prea mult. Se formează o legătură specială om – natură, chiar dacă unii ar putea să nu vadă cu ochi buni acest tip de turist, nu ca pe:
Turistul — sunt informat
Acest tip de turist îşi plănuieşte totul. Deşi asta se poate spune şi despre turistul – eu nu deranjez, turistului informat nu-i ajunge o simplă vacanţă. El vrea vacante speciale. Şi le are. CND Turism îi oferă tot ce are nevoie şi îi pune la punct totul, în cele mai mici detalii. Cam aşa ca:
Turistul — subsemnatul
De departe cel mai adorabil tip de turist, acest turist este unul special. Eşti tu. Iar tu, fie că eşti bărbat, femeie, băiat sau fată, ai nevoie de ce-i mai bun şi frumos. Locaţia pe care ţi-am propus-o este una specială, dar poţi alege altceva dacă nu vrei să vii cu mine. Nu mă supăr.

Cine vine cu mine în Maldive? Primăvara a sosit de curând. Cu aşa soare şi zile însorite nu ai cum să nu te gândeşti la iunie-iulie-august. La lunile de vară, adică. La lunile în care cei mai mulţi îşi iau concediu şi fac circuite cu autocarul sau circuite cu avionul. Unii în România, alţii prin întreaga Lume, căci (nu-i aşa?), o viaţă avem. Nu putem să ne bazăm în teoria reîncarnării. Poate într-o altă viaţă vom fi ovine. Atunci vom admira iarba verde de acasă până la tăierea noastră sau a ierbii.

Tinerii sunt primii care ar pleca în vacanţă într-o destinaţie exotică. În calea împlinirii acestui vis – căci vizitarea unei astfel de locaţii este, de cele mai multe ori, doar un vis – stau banii. Mai bine zis, lipsa lor.

Cine vine cu mine în Maldive?

Când ai bani, te gândeşti că nu mai eşti atât de tânăr. Dar ce contează? Dorinţele trebuie să fie îndeplinite pentru a face loc altor visuri, poate şi mai măreţe.
De aceea, ce ne dorim de la turism poate fi achiziţia unei vacanţe în Asia. Astfel de peisaje şi trăirile de pe acele meleaguri sunt o bucurie adusă sufletului, iar sufletul nu are vârstă. 😉

Tinerii fotografi sunt următorii care ar pleca pe uriaşul continent. Aici discuţia privitoare la vârstă este irelevantă. Arta nu are vârstă Discuţia cu lipsa banilor este şi ea irelevantă. Arta cere sacrificii.

Ultimii, dar nu cei din urmă, care ar putea merge într-o vacanţă exotică sunt restul. Restul acesta este destul de complex, complet şi variat. Printre aceştia putem găsi oameni dornici de aventură şi suspans, oameni dornici de o aventură în dragoste şi oameni iubitori de situaţii limită, situaţii între viaţă şi moarte. Pe toate acestea le oferă natura, chiar dacă în cazul aventurii în dragoste intervine şi natura umană.

Cine vine cu mine în Maldive?
Cine vine cu mine în Maldive?
Cine vine cu mine în Maldive?

Natura nu se poate promova singură, iar agenţia de turism CND Turism îi oferă ajutorul necesar. Cine-s beneficiarii? Normal că noi, oamenii!

Articol participant la Spring SuperBlog 2015.

5 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.