Cea mai tare parte la un bărbat

Ascultând Avioane de hârtie de la Shift și Andra, mi-a ajuns pe timpan fraza „Cea mai tare parte e că visele devin realitate”. Sunt sigur că am mai auzit asta cu cea mai tare parte într-o altă piesă românească. Nu mai contează care. Și mă gândesc acum: oare chiar aceasta este cea mai tare parte?

Vorbind la general, am putea spune că da. La particular s-ar putea să intrăm și în alte discuții. Un exemplu de întrebare: care e cea mai tare parte la un bărbat și este ea tot timpul tare?

Un exemplu de răspuns ar putea fi: caracterul. Da, caracterul. Și caracterul este parte dintr-un total numit OM. Căci un om fără caracter nu este om. Este bărbat. Glumesc, bineînțeles. Chiar nu poate fi numită om acea ființă fără caracter.

Nu toți bărbații au un caracter puternic, dar nici nu eu nu am scris despre toți. Am scris „la un bărbat”, deci unul singur. La fel de bine putea fi vorba de o femeie.

Cea mai tare parte la un bărbat

Sau de o tastatură. Tastatura are mai multe caractere, câteodată chiar și diacritice.

Un alt exemplu de răspuns ar putea fi: smartphone-ul. Atunci când e ținut în buzunar, sticla de pe display ajunge să fie cea mai tare parte… ce devine realitate.
Revenind.
Chiar devin visele realitate? Eu visez noaptea chestii ce s-ar fi putut întâmpla mai demult, dar nu s-au întâmplat. Mai visez şi chestii ce n-au cum să se întâmple. Nici nu mi-aș dori ca toate porcăriile pe care le mai visez în nopțile cu lună goală plină să devină realitate.

Visurile n-au decât să devină realitate. 🙂

Sursa imaginii: femeia.ro

Etichete:,

8 comentarii