Ce viteză are internetul Digi Mobil după ce ai consumat 50 GB

RCS & RDS oferă internet nelimitat la abonamentele Digi Mobil? Așa scrie pe o mașină Digi pe care am văzut-o prin oraș, iar informația este adevărată. Parțial.

Treaba cu internet mobil nelimitat este o chestie de marketing pe care o folosește Digi. În realitate însă, există niște limite.

Abonamentele Digi Mobil au câte 50 de GB la viteza maximă, iar după aceea viteza internetului scade drastic. Cât de mult scade? Îți zic acum.

În mod normal, viteza pe care o are internetul Digi Mobil la mine acasă este de aproximativ 20 Mbps (megabiți pe secundă). Sunt diferențe între Mbps și MB/s. Câteodată mai puțin, rareori mai mult. După ce am consumat cei 50 de giga incluși în abonament, viteza a scăzut la aproximativ 0,20 Mbps. În ambele cazuri mă refer la viteza de download. Viteza de upload e mică la mine, oricum.

Merge YouTube cu internetul de după cei 50 de giga? Merge și nu prea. Durează mai mult până pornesc clipurile video, iar calitatea maximă suportată e pe la 240p.

Aveam și teste de viteză făcute în aplicația SpeedTest, dar am dezinstalat aplicația și nu aveți decât să mă credeți pe cuvânt.

P.S: Cei 50 de gigabites pot deveni 80 dacă ai un telefon 5G. Suni la cei de la Digi, le comunici că ai un telefon cu 5G și ei îți mai oferă 30 de GB la viteză 5G. În caz că nu ai acoperire 5G, îi poți folosi și în 4G.

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.