Ce să nu scrii pe un blog personal

Atunci când îţi faci un blog personal, îl faci pentru a scrie diverse lucruri despre tine sau despre ce ai făcut, chiar dacă scrii câteodată chestii la modul general.

Trebuie să gândeşti puţin (sau mai mult) înainte de a începe să scrii un articol nou, iar dacă ajungi la concluzia că îţi faci mai mult rău, mai bine renunţă. Chiar dacă nu mai ai nicio altă idee, nu cred că te ajută prea mult câteva vizite şi vizitatori ce îţi vor „scoate ochii” până când – în sfârşit – vor uita. Chiar dacă blogul tău e un jurnal foarte personal, nu uita că este PUBLIC.

Ce să nu scrii pe un blog personal
Despre animale chinuite
Oricât de mult ţi-ar plăcea să chinui animale, ţine-o pentru tine. Dacă pui şi poze, eşti bun de judecat. Poţi avea surprize cât se poate de neplăcute.
Despre piraterie / descărcare ilegală de pe net
Dacă ai făcut un CD cu manele pentru vecina şi l-ai vândut cu 5 lei, sau dacă ai făcut 20 de CD-uri cu manele şi le-ai vândut cu 3 lei fiecare nu interesează pe nimeni. Dacă pierzi timpul pe torrente, la fel. Până la un momentdat, când e posibil să apară nişte „domni” interesaţi de aceste lucruri. Şi de tine. 🙂
Înjurii, ameninţări, jigniri
Dacă ai ceva „de rezolvat”, blogul nu e locul potrivit pentru a face asta. Nici rubrica de comentarii de pe YouTube nu e. Nu-ţi fă o arhivă a frustrărilor şi a persoanelor ce (crezi că) îţi vor răul. Nu pe blog.
Despre chestii prea intime
Cel mai probabil cei ce aleg să scrie despre aşa ceva se gândesc înainte de a tasta. Mai există şi cei ce nu gândesc, doar simt. S-ar putea să simtă după aceea şi mustrări sau suferinţă, chiar dacă nu este implicat ANAF-ul în asta. Dacă „lucrările” sunt fantezii, apele se limpezesc rapid.

Acestea sunt lucrurile ce-mi vin acum în minte. Sigur mai sunt şi altele, de aceea există rubrica de comentarii.

Etichete:, ,

2 comentarii

Dă-ți cu părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.