Ce module WordPress ai adăugat pe blog?

Ce module Wordpress ai adăugat pe blog?

A fost o perioadă când scriam despre modulele (pluginurile) pe care le instalam pe acest blog. Perioada aceea a trecut, iar acum nu mai adaug niciun plugin nou. Ultimul a fost Disable emojis, plugin ce dezactivează acele emoticoane „marca Twitter” pe care oricum nu le folosesc. Pentru statistici folosesc Google Analytics, iar T5 afişează ce şi cum. Statisticile WordPress (Jetpack) sunt la datorie, dar şi WordPress Popular Posts numără câte ceva. Deja e mai mult decât suficient.

Pentru imagini folosesc cele mai multe module WordPress. Pentru că nu vreau să mai descarc imagini de pe internet şi apoi să le uploadez în articolul pe care îl scriu, folosesc codul HTML img src şi adresa externă a imaginii. La publicarea articolului, adică după ce l-am scris, QQWorld Auto Save Images descarcă imaginea respectivă în Media, ca şi cum aş fi încărcat-o de pe calculator. Apoi o setează ca imagine reprezentativă, dar nu înainte de a o redenumi. Deşi ştie şi QQWorld Auto Save Images să redenumească automat imaginile, nu-mi place că lasă diacriticele în numele imaginilor. Tocmai de aceea am nevoie şi de Media File Renamer. 🙂
Tot pentru imagini folosesc WP Smush. Pentru optimizarea lor, mai bine zis. Taie din dimensiunea imaginilor fără a afecta (vizibil) calitatea lor. Şi tot pentru imagini este şi Video Thumbnails. Atunci când în articol n-am nicio imagine, dar am video, acest plugin ştie să seteze imaginea reprezentativă folosindu-se de ce are la îndemână. Adică de video.

Ultimele două module ce au legătură cu imaginile sunt cel despre care am scris aici şi FV Gravatar Cache. Cel din urmă ştie să salveze gravatarele pe serverul unde ai tot „sufletul blogului”. Aşa cum face QQWorld Auto Save Images cu imaginile din articole.

Eu folosesc Cloudflare, aşadar imaginile sunt servite de ei. Dacă nu vă place servirea, nu mai daţi bacşiş. Eu n-am nicio vină dacă imaginile sunt… reci.

Legătură ușoară:

https://usor.ro/3470

Distribuie mai departe:

5 comentarii la "Ce module WordPress ai adăugat pe blog?"

  1. Mai am Genesis Translate, Simple Sicial Icons si Genesis Simple Edits.

  2. Nu foloses jetpack de la wordpress, ii ia din viteza deci mi se incarca mult mai greu cu acest jetpack.
    Am un vds pe germania de 1 Gb of ram, asa ca ma gandesc la resurse.
    In alta ordine de idei… il tin cat mai simplu. Am folosit cloudflare, ma mai gandesc daca o voi mai face :> , momentan zic pas.

  3. Imi e lene sa dau cateva clickuri, :> d'asta zic ca momentan.

  4. Pentru social media, recomand SNAP (social networks auto post) . Este genial , varianta premium posteaza si pe pinterest si google+ . Mie una mi-a fost de mare folos… mai ales pentru domeniul meu de activitate cu unghiute 😀 si modele de unghii .. postarea imaginilor pe pinterest imi genereaza trafic free…

Adaugă un comentariu

Scrie comentariul tău în căsuța de mai jos. Publicând comentarii pe acest blog, accepți politica de confidențialitate.

Completează numele tău. Adresa de email și site-ul web sunt câmpuri opționale și le poți lăsa necompletate.